Energiát adó hétvégi reggeli, egészséges desszert vagy „második” egy könnyű leves után ebédre. A zabkásával töltött sült alma a fogyókúrás étrendbe is beleférhet.

Zabkásával töltött sült alma – édes fogás fogyni vágyóknak

A fogás egyik főszereplője, a zabpehely lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, tehát hosszú időre eltelít. A recept cukrot nem, mindössze 2 evőkanál, azaz személyenként csupán ½ evőkanál mézet tartalmaz, emellett a zabkásával töltött sült alma édességét maga az alma, valamint a natúr (tehát nem cukrozott!) aszalt áfonya adja. 1 adagban nagyjából 300-310 kcal van. Az kalóriatartalmát csökkentheted, ha a mézet lecseréled energiamentes folyékony édesítőre, sztíviára, eritritre.

Ha a zabkását jobban szereted víz helyett tejben főzni, akkor ennél a receptnél a víz felét helyettesítsd nyugodtan sovány tejjel vagy növényi itallal.

 

Zabkásával töltött sült alma

Hozzávalók (4 személyre):

160 g zabpehely

3 csésze víz

2 ek méz

1 evőkanál őrölt fahéj

4 nagyobb, sütéshez való alma

2 ek aszalt áfonya

2 ek aprított dió

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy közepes főzőedényben főzzük meg a zabpelyhet a vízben (vagy a víz és a tej keverékében), főzés közben keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.

2. Az almák tetejét vágjuk le, kanalazzuk ki a húsukat. A gyümölcshúst aprítsuk fel és keverjük a zabkásához, majd ezzel töltsük meg az almákat. A töltött gyümölcsöket helyezzük egy jénai tálba, majd süssük készre körülbelül 30 perc alatt.

3. Az elkészült almákat tálaljuk aszalt áfonyával és felaprított, ízlés szerint szárazon megpirított dióval megszórva.

Elkészítési idő: 40 perc

 

DF-tipp:

A fahéj helyett mézeskalács fűszerkeverékkel is ízesítheted a zabkását, de vaníliával vagy narancslével is nagyon finom. Az aszalt áfonya helyett apróra vágott natúr aszalt barackot vagy mazsolát is használhatsz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink