A málna az egyik legfinomabb, és talán a legdrágább magyar gyümölcs. Hiába nagyon egészséges, általában nem vesszük kilószámra a piacon. Szerencsére olyan isteni zamattal és illattal áldották meg az égiek, hogy akár egy maroknyi málna is elég a mennyei finomságok elkészítéséhez. Fantasztikus ízei azonban akkor tudnak érvényesülni igazán, ha nem nyomod agyon cukorral. Így nemcsak finom, hanem egészséges is, ráadásul nem hizlal!
Hozzávalók:
- 20 dkg friss málna
- 40 dkg sűrű natúr sajtkrém, pl. mascarpone
- 2 dl tejszín, kemény habbá verve
- édesítő ízlés szerint, pl stevia
- 3-4 ek. darált dió
- 5 dkg vaj vagy kókuszolaj
Így készítsd:
1. Keverd össze egy tálban a sajtkrémet és az édesítőt. Majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot, illetve a málnát úgy, hogy ne essenek szét teljesen a szemek. A málnás krémet tedd 2 órára a mélyhűtőbe.
2. Ha nem elég finom szemű a morzsád, daráld át, majd pirítsd aranybarnára a vajon. Ha kész, kevés édesítőt szórhatsz rá.
3. Vedd ki a mélyhűtőből a túrós málnakrémet és egy kanál segítségével formázz gombócokat belőle.
4. A gombócokat forgasd meg az előkészített panírban, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Gyorsan kell dolgoznod, mert a gombócok idővel meglágyulnak. Éppen ezért legjobb, ha 5-6 darabonként folyamatosan pakolod a mélyhűtőbe!
5. Amint kőkeményre fagy, tedd zárható dobozokba, és így tárold. Bármikor édességet kívánsz a nagy melegben, csak előveszel egy málnás bombát a hűtőből! Isteni finom, meglátod! Harapj bele!
TIPP:
A bundázáshoz használhatsz mogyoró- vagy mandulamorzsát is, de cukormentes kakaóba forgatva is finom!