Oldal kiválasztása

Diéta

A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Ha a gyerek jó esetben otthon reggelizik – és hatékonyan ellenőrizhetjük, hogy valami normális, emberi táplálékot vesz magához –, a nap további részében feltehetően az iskolában csak a büfé kínálatát fogyasztja majd. Egyrészt azért, mert a büfé mindig fontos találkozási pont a haverokkal, szerelmekkel. Másrészt, mert ciki az otthoni szendvicset majszolni, ciki nem meginni szünetenként egy kólát vagy elrágcsálni egy islert. De kínálhatunk délután, este nekik nagy kedvenceket, egészségesebb variációban is.
A hétköznapok sokrétű kihívásai állandó nyomás alatt tartják a mai embert. Már épp elég lenne a mindennapos nyugtalanság az anyagi problémák miatt, de ehhez még hozzájárulnak a környezetszennyezés egészségre káros vetületei, a rossz levegő, a gyakran ellenőrizetlen élelmiszerek, és az, hogy nélkülözzük a friss, életteli táplálékot.
Az adventi időszak a mézeskalácsról, és a készülődésről szól. Ahogyan közeledünk a karácsonyhoz, egyre több finom, ünnepi süteményt készítünk. Hogyan őrizzük meg így az alakunkat? Segítünk!
Nem minden rossz, ami csoki!
Létezik a kerek csokoládé. A töltött csokoládé. Az édes csokoládé, a fehér csokoládé, a lyukas csokoládé, a marcipános csokoládé, a keserű csokoládé, a mogyorós csokoládé. Van a praliné, a bonbon, a figurás csokoládé, és ismerjük még a tudományos csokoládét, az aktív csokoládét, a finom csokoládét és a szíves csokoládét. De miért ilyen fontos számunkra ez a finomság?
Idejét sem tudjuk, mióta halljuk azt mindenfelől, hogy a telített zsírsavak fogyasztása káros az egészségre, megterheli az artériákat. Ám jó tudni, hogy vannak olyan zsíros élelmiszerek is, amelyek telítettzsírsav-tartalmuk dacára növelik a HDL, vagyis a jó koleszterin szintjét a szervezetben. Ezáltal pedig csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, védik az érfalakat. Bátran fogyasszuk tehát, az alábbi élelmiszereket akkor is, ha eddig tartottunk tőlük.
Dér Heni, Király Linda, Radics Gigi és Tolvai Reni decemberben közösen állnak színpadra, hogy karácsonyi hangulatba hozzanak minket. Ám a tehetséges énekesnőkben nemcsak a csodás hang a közös, hanem az is, hogy szinte mindannyian megharcoltak a kilókkal, és van véleményük a témában.
A napokban egy hölgy úgy kérte mellettem a kávéját a pincértől, hogy tegyenek neki bele 2 kanál citromlevelet is. Mivel nemcsak én, hanem körülöttem többen is felkapták erre a fejüket, megnéztem, milyen jótékony hatásról számolnak be azok, akik így fogyasztják a kávéjukat.
Turbózza fel étrendjét!
Az egészséges fogyás egyet jelent a lassú, egyenletes tempóban történő súlycsökkenéssel. Ám ilyenkor is vannak trükkök, praktikák arra, hogy ez a folyamat egy kicsit gyorsabb vagy ha úgy tetszik, inkább hatékonyabb legyen. Ha mindennap csak egy trükköt vet be, máris gyarapíthatja a leadott kilók számát.
Hogyan fogynak a nők Brazíliától Kínáig?
Miért olyan vékonyak a kínai nők, mitől olyan kicsattanóan egészségesek a brazil vagy a görög asszonyok? Minden nőnek, függetlenül attól, hol él, megvannak a sajátos kis trükkjei, amelyekkel megőrizheti alakját. Van, aki a kókuszolajra, és van, aki a reggelire esküszik. Tegyünk egy kis világ körüli utat, és lessünk el néhány trükköt más országok lakóitól.
Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.