Miért jó a gyümölcspakolás?
A gyümölcsök magas víztartalmuk következtében erősen hidratálják a bőrt. A gyümölcssavak eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a vitaminok azonnal a bőr mélyére hatolnak és kifejtik tápláló hatásukat.
A zamatos gyümölcsnél semmi sem frissíti fel jobban az arcbőrt. A különféle gyümölcsöket akár önmagukban, különösebb kiegészítő vagy adalékanyag nélkül is alkalmazhatjuk. Az érzékenyebb bőrűek azonban használjanak a pakolásokhoz valamilyen lágyító anyagot vagy kerüljék a túlzottan savas gyümölcsféléket. Hetente egyszer mindenképpen érdemes egy kis gyümölcskúrát tartani! Itt az idő, hogy kipróbálja a leghatékonyabb pakolásokat!
Zsíros bőrre
Eper: magas E- és C-vitamin-tartalma miatt erősíti a bőr kötőszöveteit, korrigálja a kisebb ráncokat. Nem túl savas gyümölcs, így az irritációra hajlamos bőrre is jótékony hatású. Az eper mellett alkalmazható a szamóca is, éppen olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eper.
A pakolás elkészítése
4-5 nagyobb szem epret alaposan mossunk meg, majd egy villa segítségével pépesítsük. Keverjük össze egy evőkanálnyi natúrjoghurttal. Ha túl folyós lenne, egy teáskanálnyi korpával erősíthetjük a pakolás szerkezetét. Alaposan keverjük össze, és tegyük tíz percre a hűtőbe. Ez idő alatt alaposan mossuk, tisztítsuk meg az arcot. A tiszta arcbőrre óvatosan vigyük fel a pakolást, hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le. Az eper magába szívja a nedvességet anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Mivel normalizálja az arcbőr hidratációját, rendkívül gyorsan eltünteti a pattanásokat, apróbb mitesszereket is.