A szex izgalmas, jót tesz a testnek és a léleknek: erősíti az immunrendszert, nyugtat, és ha hinni lehet a kutatóknak, megnöveli az élettartamot. De vannak helyzetek, amikor a szex szorongás forrása – például, ha első alkalommal bújnak ágyba a partnerével. Összegyűjtöttük a leggyakoribb női és férfi aggodalmakat, amelyek útját állhatják a szexuális boldogságnak.

Mindennapi szexparák

1. „A PARTNEREM NEM AKAR ÓVSZERT HASZNÁLNI.”

A legtöbb pasi azzal érvel, hogy óvszerben szeretkezni rémes, nem érzi igazán a partnerét, és a csúcsra jutni is nehezebb. Ezek azonban csak kifogások, hiszen a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség elleni védekezés leghatékonyabb módja az óvszer használata. Szóval lehet, hogy kényelmetlen, de bizonyos esetekben szükséges. A férfiak egyébként a legtöbb esetben teljesen biztosak abban, hogy nekik nincs semmi bajuk – csak sajnos ezt arra alapozzák, hogy nem észlelnek magukon semmi tünetet. A lappangó fertőzésekkel pedig nem foglalkoznak.

ANITA (36)
„Óvszer nélkül nincs szex. Az egészségem fontosabb, mint a pasi kesergése.”

2. „A PARTNEREM NEMI BETEGSÉGBEN SZENVED.”

Nem túl izgató arról beszélgetni a nagy alkalom előtt, hogy vajon van-e valamilyen nemi betegsége a partnerének, de előbb-utóbb – és ebben az esetben sokkal jobb előbb – túl kell esni egy ilyen beszélgetésen is. Nem mindenki őszinte ebben a témában (sem): vagy az illető nem is tud arról, hogy beteg, hiszen a hiányzó tünetek miatt nem járt orvosnál, vagy tud róla, de jobbnak látja elhallgatni. Ezért is fontos az óvszer használata. Miért kockáztatná az egészségét?

KATA (24) „Az egyik fiúmról kiderült, hogy az előző barátnőjétől elkapott egy fertőzést. Azt mondta, ha szeretném, elmehetnünk együtt az orvosához. Én inkább a nőgyógyászomat kérdeztem meg, mit tanácsol. Tetszett az őszintesége. Másfél évig tartott aztán a kapcsolatunk.

3. „ELSZAKAD AZ ÓVSZER ÉS TERHES LESZEK.”

Örök félelem, de ez ne tartsa vissza a hancúrozástól. Mindenesetre, az óvszert tárolja megfelelően, használat előtt pedig ellenőrizzék, hogy minden rendben van-e a gumival. Az óvszer sérülésének nagyobb az esélye, ha nedvességhiány lép fel, ezért fontos a síkosító használata. Az óvszerek mellett vízalapú síkosítókat kell használni, mert a latexra nincs jó hatással az olajalapú: gyengíti, és emiatt megnő a szakadás veszélye.

KRISZTI (27)
Még a gimiben egyszer olyan gumit használtunk a barátommal, aminek régen lejárt a szavatossága. El is szakadt. Életem legrosszabb két hete következett, azóta mindig megnézem a lejárat dátumát.

4. „NEM TALÁL MAJD VONZÓNAK.”

Ha már eljutottak addig a pontig, hogy pucéran állnak egymás előtt, a partnere nem fog azon problémázni, hogy önnek tökéletes-e a teste. Jobban teszi, ha ön sem a jelentéktelen hibákon elmélkedik, hanem a kedvesére összpontosít. Ehhez persze az kell, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen. Nézegessen normális, hús-vér nőkről készült képeket, majd vegye szemügyre a saját testét. Ugye, nem is olyan rémes a helyzet?

ZSUZSA (41) „Én első alkalommal mindig félhomályban szeretem csinálni. Így legalább az apróbb bőrhibáim miatt nem kell aggódnom.

5. „A PARTNEREM NEM FOGADJA EL A NEMET.”

Ha már a hálószobában vannak, valószínűleg érzelmileg is eljutottak egy bizonyos szintre. Nagy eséllyel bízik a partnerében és biztonságban érzi magát mellette, így kevés az esély, hogy ha ön mégis nemet mond, a férfi figyelmen kívül hagyná azt. Fontos tisztázni, hogy csak az adott pillanatban nem kívánja az együttlétet, vagy végleg szeretné lezárni az igazából el se kezdődött kapcsolatukat?

SZILVI (27)
„Volt, hogy az ágyban döbbentem rá, semmit sem akarok attól a pasitól. Nem mondom, hogy örült, amikor akció előtt felpattantam és elrohantam.”

6. „OLYAT FOG TENNI, AMI SZÁMOMRA NEM KÉNYELMES.”

Mielőtt ágyba bújna a partnerével, gondolja végig a határait. A kísérletezés, az új dolgok kipróbálása fontos része az egészséges szexuális életnek, de csak akkor tegyen meg bármit, ha igazán vágyik rá. A férfiak nem gondolatolvasók, ezért fontos, hogy elmondja, mit nem szeretne.

ZSANETT (32)
„Vannak dolgok, amikre nem vagyok hajlandó. Senkivel. Ha ezt valaki nem érti meg, nincs mit keresnünk egymás mellett.”

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink