Csajok

A színésznő életmóváltása
Habár már jó ideje a tudatosság témakörének egyik hazai szószólójaként tartják számon, a színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye. A másik pedig mostanában a futás.
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, baj, probléma, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek, majd hirtelen fekete-fehér lesz, ami csak látható, képzelhető. Színtelen, íztelen, csendes, rossz időszak következik.
Sokszor hallottam párkapcsolati témák felvetődésénél: ,,Majd meglátom!” A mai fiatalok, többnyire lányok, nők többsége igen magas elvárásokat támaszt a férfiak felé. ,,Legyen autója, lakása, de minimum albérlet. Legyen pénze, csóróval én össze nem jövök! Legyen jóképű, vicces! Vigyen el ide, vigyen el oda, vegye meg ezt, vegye meg azt.” És így tovább…
Otthonpszichológia
A lakásunk állapota, a tárgyaink, a színek használata tükrözheti a gondolat- és érzésvilágunkat, a lelki blokkjaikat, a konfliktusainkat, az életenergiánkat. Ha változtatunk rajta, magunk is változunk.
Gyakran mondják, hogy a sport sok mindenre van jó hatással, és ezzel maximálisan egyetértek! Nemcsak fitten tart, hozzájárul erőnlétünk megtartásához és segíthet egészségünk megőrzésben, de rendszert visz a mindennapokba, kitartásra ösztönöz, magabiztossá tesz. Nekem például még a kreativitásomra is elképesztő hatással van!
Önvédelmi falakat gyakran építünk magunknak elhatárolódás vagy félelem miatt, esetleg egyes emberek, élethelyzetek kizárása végett.
Mi történik akkor, ha egy párkapcsolatban a nő már készen áll a gyermekvállalásra, de a férfi még nem, és újra meg újra gondolkodási időt kér? Mi állhat a bizonytalanság hátterében: félelem a változástól, vagy valami más? Tari Annamária pszichológus írása.
Egyik este a kirakatoktól fénylő utcán eszembe jutott, milyen lenne egy olyan bolt, amelyben az emberek megvásárolhatnák vagy alakíthatnák kedvük szerint az életüket. Három nagy polcot képzeltem el. Az elsőn lenne a múlt, ezt követné a jelen, majd a mindig kapós jövő.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.