Inni vagy nem inni? Ez itt a kérdés. Most illene azt mondanunk, hogy soha, semmilyen körülmények között nem inni, de ez elég álságos lenne. Mindenkinek jólesik időnként egy pohár bor vagy pezsgő a vacsorához, és igenis vannak olyan alkalmak, amelyek szinte megkívánják a koccintást. Azonban kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor semmiképpen nem tanácsos a pohár után nyúlni.

Spicc vagy Sicc?

1. Már csak egyetlen tabletta van hátra az antibiotikumkúrájából, de szuperül érzi magát. És egyébként is, este buli!

Semmilyen gyógyszerre nem javallott még minimális alkoholt sem inni. Még akkor sem tanácsos a poharazás, ha ezt az utolsó szem tablettát kihagyja. A szervezete az elmúlt napokban valószínűleg telítődött a gyógyszerekkel, amelyek hatása még jó pár napig tarthat. Nem éri meg az az egy-két pohár bor, hogy kockáztassa az egészségét. Ha alkohollal rontja az antibiotikumok hatását, azzal csak azt éri el, hogy a szervezete nem lesz elég ellenálló a gyulladással vagy fertőzéssel szemben, amire az antibiotikumos kezelést kapta. Még az is könnyen megeshet, hogy az állapota hirtelen romlásnak indul és kiújul a betegsége.

2. Épp egy hosszú utazásról érkezett haza, és még szenved az időeltolódástól.

Bizony, akárhogyan legyen is, ne igyon alkoholt az előtt, hogy a szervezete visszatalálna az aktuális időzónába. Eleve szörnyű érzés megküzdeni az időeltolódással, de ha erre még jól be is borozik, akkor csak még rosszabb lesz. pihenjen, amennyit csak tud, kerüljön ágyba minél hamarabb, és arra koncentráljon, hogy a teste és az idegrendszere megtalálja a helyes időzónát. Egy-két nap, és jöhet az a bizonyos pohár bor is.

3. Az első „ottalvós” randin.

Na, ne tessék szó szerint érteni! Egyáltalán nem illik berúgni vagy akár csak nőiesen spiccesnek lenni az első randin. Egy pohár bor azonban oldja a feszültséget, amit a párok általában az első intim együttlét előtt tapasztalnak. Koccintás az első szexre – az lehet dögös. De egyikőjük se igyon szex előtt egy pohárnál többet. A túl sok alkohol rontja a teljesítményt. A férfiakét mindenképpen. Nők esetében pedig a sok alkohol dehidratáltságot okoz… ott is. A vagina túl száraz lesz és nem biztos, hogy elegáns síkosítóért kiáltani az első szex során.

4. Éppen egy elegáns spa-ban tölti a délutánt, ahol masszázs után pezsgővel kínálják.

Kortyoljon el bátran egy pohárkával! A masszázs eleve ellazítja az izmokat és nyugtatóan hat az idegrendszerre. A pezsgőnek szintén nyugtató hatása van, így miért ne fogadna el egy pohárral? Arra azonban ügyeljen, hogy utána igyon meg legalább két pohár vizet. Mind a masszázs, mind pedig az alkohol dehidratáló hatással bír, amit muszáj kompenzálni. De a pezsgőből ne igyon meg egy pohárnál többet! Egy pohárnyi gyöngyöző finomság felszabadítja a boldogsághormonokat, kettő azonban már könnyen dekoncentrálttá tehet. és persze utána ne üljön autóba!

5. Egész nap rohangált, alig evett valamit, és most a vacsora mellé jólesne egy pohár hideg bor.

Egy pohárka jó minőségű fehér- vagy vörösbor nem fog megártani a vacsorához. De arra legyen gondja, hogy mielőtt alkoholt inna, egyen is valamit. Szóval, ne a vacsora előtt, hanem közben vagy utána gurítsa le a nyugtató nedűt. Ha valóban egész nap nem volt ideje rendesen enni, akkor vacsorája legyen könnyű, de tápláló. Kerülje a nehéz, zsíros ételeket, mert ha ezeket keveri alkohollal, akkor szinte biztosan nyugtalan és álmatlan éjszakája lesz. Egy könnyű vacsora egy pohár borral szépen lassan elfogyasztva, utána egy forró fürdő azonban garantálja a kellemes pihenést.

Ezek is érdekelhetnek

Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.

Ajánlataink