Spenótos-kecskesajtos muffin
Zseniális párosítás a spenót és a kecskesajt! Ráadásul így elkészítve remek választás lehet reggelire, vagy akár vacsorára.
Hozzávalók:
(9db-hoz)
- 10 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 db M-es méretű tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg friss bébi spenót
- 5 dkg kecskesajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
Így készítsük el:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A megmosott spenótot 1 teáskanál vajon, 2 egész gerezd fokhagymával, kevés sóval, borssal gyorsan pároljukmeg. A fokhagymát kivéve aprítsuk fel és hűtsük le. A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral. Egy másik tálban keverjük homogénre egy kézi habverővel a megmaradt olvasztott vajat, a tojásokkal, a tejjel és a sóval. Adjuk hozzá a spenótot és a felkockázott kecskesajtot majd óvatosan a lisztes részt is keverjük bele. Ezután 9 db, közepes, papírral kibélelt muffin formába osszuk el a tésztát. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
Erős paprikás sajtos muffin
A muffin egy gyorsan elkészíthető finomság, de mindig csak édességnek sütjük. Érdemes ezt a sós, paprikás finomságot is kipróbálni, mert remek sör- és borkorcsolya.
Hozzávalók:
- 25 dkg zabliszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 pohár tejföl
- 3 ek olaj
- pici vaj
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 db savanyított pepperoni
- 1 kis fej hagyma
- 1 tk. sütőpor
- só, bors
Így készítsük el:
Falatka vajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. A tojást, a tejet, a tejfölt és az olajat keverjük ki, majd dolgozzuk össze a liszttel és a sütőporral. Adjuk a tésztához a pirított hagymát és a sajtot, sózzuk, borsozzuk. A masszát porciózzuk muffin papírokba, a kupacok tetejére ültessünk egy-egy karika csípős paprikát. A sajtos muffinok 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sülnek. Uzsonnára vagy meccs közben sör mellé nem adhatunk finomabbat!