Áfonya
Az eper után az áfonya a második legnépszerűbb bogyós gyümölcs. nem is véletlenül. nagyon ízletes, egészséges, és a tápértéke is óriási. Az összes zöldség és gyümölcs között az áfonyában van a legtöbb antioxidáns. Már napi 15 dkg áfonya segíti a bőr regenerációját, fiatalon tartja a sejteket és késlelteti az öregedési folyamatokat.
Hajdina
Nagyon értékes vitaminforrás, ugyanis gazdag a b-vitaminok összes csoportjában. Javítja a kötőszövet állapotát, amelynek kifejezetten fontos szerepe van a cellulitisz tüneteinek enyhítésében. Magas az antioxidáns- és a flavonoidtartalma is, ennek köszönhetően késlelteti az öregedés tüneteinek megjelenését, őrzi a bőr rugalmasságát.
Piros szőlő
Elsődleges szőlőcukorforrás. A legjobb reggel fogyasztani, így a szőlőcukor azonnal életre kelti az idegrendszert. Erősen lédús gyümölcs, antioxidáns-tartalma is nagyon magas. Polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz, amelyek segítik a sejtek újraépülését és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Védi a szervezetet a káros anyagok lerakódásától, segíti távozásukat. Fogyassza reggel, éhgyomorra, úgy a leghatékonyabb!
Cseresznye
Nagyon könnyen emészthető, ráadásul igazán lédús gyümölcs. Belülről hidratál, szinte teljesen átmossa a szervezetet. Ezáltal segít eltávolítani a lerakódott méreg- és salakanyagokat. Hatékonyan serkenti az anyagcserét, ha étkezések előtt fél-egy órával megeszik 20-25 dkg cseresznyét.
Szeder
Vízben és antioxidánsban gazdag finomság, amelyet az egyik legjobb salaktalanító gyümölcsként tartanak számon. Nagyon erősen hidratálja a bőrt, ezzel segíti, hogy feszes, rugalmas legyen. Rosttartalma magas, ennek köszönhetően serkenti az emésztést. Kevesen tudják, de a népgyógyászatban a belőle készült főzetet gyulladáscsökkentőként alkalmazzák.