Szépség

Csak természetesen!
Akár a mindennapi arcápolási rutin része, akár csak egyszer-egyszer kényezteti a bőrét ily módon, az arcmaszkok használatával biztosíthatja a bőr számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat.
7 bevált megoldás
Egyre több felnőtt nő szenved aknétól, amit legtöbbször hormonális változások okoznak, de a nem megfelelő étrend és a stressz is állhat a zavaró bőrproblémák, mitesszerek kialakulásának hátterében. Nézzük, hogyan szabadulhat meg tőlük!
Mindegy, hogy a lakást csak rövid sétára hagyjuk el, esetleg rendszeresen van lehetőségünk a szabadban lenni, a karantén senkinek sem könnyű... De mi van akkor, ha a bőrünk is jelzi: valami nincs rendben? Bőrgyógyász szakértőnk, Dr. Almási Éva jótanácsai következnek váratlan (bőr)vészhelyzetekre.
Ápolja belsőleg!
A bezártság, a bizonytalan jövő okozta stressz, a kevés szabadban töltött idő, a nyugtalan alvás kihat a bőr és a haj egészségére. Bár számtalan kozmetikum segíti a szépség megőrzését, valójában belső védelemre is szükség van. Ennek legjobb módja, ha gondoskodik jó minőségű, tápláló anyagok rendszeres beviteléről. Íme néhány kulcsfontosságú alkotóelem.
A szem alatti sötét karikák szürkévé, fakóvá teszik az arcot és a tekintetet, érdemes tehát megpróbálkozni az elhalványításukkal. Néhány egyszerű, ám hatásos trükköt mutatunk a szemkörnyék ápolásához.
Tökéletes külső nem létezik. Minden nő találhat magán valami apróságot, amivel elégedetlen. Nem csak olyan apróságokra gondolunk, mint a szeplők vagy a túl vastag szemöldök. Vannak nők, akiknek az életét izzadós hónalj vagy a karon éktelenkedő túl sok sötét szőrszál keseríti meg. De nem kell elkeseredni, minden problémára van megoldás.
Senkinek nem mondunk újat azzal, hogy az évek múlásával a külsőnk sokat veszít szépségéből. A húszas évek elején a bőr már egyre kevesebb kollagént termel, pedig ez az anyag a felelős a bőr fiatalon tartásáért, feszességéért. De a szem és a haj is veszít csillogásából, ragyogásából. Van azonban számos trükk és praktika, amellyel, ha meg nem is állíthatja az időt, lényegesen lassíthat az általa okozott folyamatokon.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.