A barna bőr minden nő álma – különösen a nyári hónapokban. A legtöbben úgy tervezik, hogy a nyaralás alatt barnulnak le csodaszépre, ám előfordulhat, hogy az áhított gyönyörű bőrszín helyett pirosra sülve térnek vissza a szabadságról. Tippek, hogy a bőr egészségesen ragyogjon és vonzónak, üdének érezhesd magad az irodában is.

5 tipp, hogy egész nyáron gyönyörű barna legyen a bőröd

1. Készülj fel a napozásra!

Már nyaralás előtt pár héttel kezd el felkészíteni bőrt a napozásra. zuhanyozás közben szivacs és testradír segítségével távolítsd el az elhalt hámsejteket, hogy később egyenletesen barnulhass. figyelj a hidratálásra, a kiszáradt bőr nem szép látvány. strandolás előtt ne feledkezz meg a szőrtelenítésről. segítheti a barnulást, ha magas béta-karotin, likopin, E- és C-vitamin-tartalmú ételeket – sárgarépát, spenótot, sárgadinnyét, paradicsomot, paprikát, csipkebogyót – eszel.

2. Szerezz alapszínt még nyaralás előtt!

Ha tudod magadról, hogy türelmetlen vagy, és a nyaralás első napjaitól szeretnél kitűnni ragyogó bőrszínnel, érdemes utazás előtt pár alkalommal ellátogatni egy szoláriumba. A melaninnak ugyanis négy napra van szüksége ahhoz, hogy elérje a felhámot. de a szoláriumozást sem szabad túlzásba vinni. Szárítja a bőrt, jelentősen hozzájárul idő előtti öregedéséhez, illetve az UVA-sugárzás miatt a bőrrák kialakulásában is nagy szerepe van.

3. Mindig használj fényvédő krémet!

Az első és legfontosabb szabály: napvédő krém nélkül tilos a napozás! A termékeken feltüntetett SPF (sun protector factor – napvédő faktor) azt mutatja meg, hogy mennyi ideig lehet a napon a termék használatával a bőr károsodása nélkül. Ha fényvédelem nélkül 10 perc alatt égsz le, akkor egy 15-ös faktorú krémmel ez az idő 150 perc – lenne, de egy adott naptej által nyújtott védelem a gyakorlatban az spf mellett még függ a napozó bőrének típusától, attól, hogy mennyi naptej szívódott fel a bőrbe, mennyi napkrémet használtál. Ráadásul az SPF csak az UVB-sugarak hatását veszi figyelembe, pedig az UVA-sugárzás is komoly gondokat okozhat. Az UVA-sugárzás elleni védelem erőssége nincs számszerűen feltüntetve, általában egy piros körrel bekerített UVA felirat található a fényvédő krém flakonján.

4. Ápold a bőrt rendszeresen!

A leégés elleni óvintézkedés ellenére a bőr a nyári hónapokban általában szárazabbá, érdesebbé válik. Ennek egyik oka, hogy a melegben a szervezet sok vizet veszít, amit mindenképpen pótolni kell. A napi 2,5-3 liter folyadékbevitel mellett a bőrt célszerű kívülről is táplálni. Az elhalt hámsejteket rendszeresen távolítsd el, és mindennap használj hidratáló krémet. Bőröd barnaságát könnyebben megőrizheted, ha napozás – zuhanyozás – után viszed fel a hidratáló krémet, amely elősegíti a melanin egyenletes eloszlását és megelőzi a bőr húzódását, hámlását.

5. Barnulj bőrkímélő módszerrel!

Ha minden kötél szakad, akkor nyugodtan mondj le a napozásról és a szoláriumozásról. Számos barnító krém közül választhat, amelyekkel pár óra alatt szép, egyenletes barna bőrszín érhető el. Elkerülendő a foltosodást és a narancssárga bőrszínt, kérd szakember segítségét.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink