Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.

Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára

A brokkoli az egyik legerősebb rákmegelőző hatóanyagot tartalmazza, ezért mindenkinek előnyös a rendszeres fogyasztása, azoknak különösen ajánlott, akiknek a családjában előfordult ilyen megbetegedés. A zabpelyhes brokkolifasírt receptjében a két fő hozzávaló mellett olyan tápláló és egészséges alapanyagok kapnak még helyet, mint a sárgarépa vagy a zabkorpa.

 

Zabpelyhes brokkolifasírt

Hozzávalók (12 db fasírthoz):

500 g brokkoli

½ db sárgarépa

½ fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 db tojás (közepes, M-es méretű)

40 g gluténmentes zabkorpa

100 g gluténmentes zabpehely

őrölt fekete bors

 

Elkészítése:

1. A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. Kevés hideg, sós vízben tegyük fel párolódni, majd pároljuk 10-15 percig.

2. Közben a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát kockázzuk fel. Amikor félig megpuhult a brokkoli, adjuk hozzá a kockákra vágott sárgarépát, és azt is pároljuk puhára fedő alatt. Ez újabb 10-15 perc.

3. Amikor a zöldségek megpárolódtak, botmixerrel turmixoljuk darabosra, aztán keverjük hozzá a zabpelyhet, a zabkorpát, a tojást és a fokhagymát. Alaposan dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, majd ismét jól dolgozzuk át.

4. A zabpelyhes brokkolifasírt masszájából formázzunk korongokat, majd tegyük azokat szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük. Előmelegített, 220 fokos sütőben süssük meg.

 

DF-tipp:

  • Köretként vagy főételként joghurttal, salátával is fogyasztható.
  • Ízlés szerint zöld fűszerekkel (például petrezselyemzöld) továbbízesítheted!
  • A receptet brokkoli helyett/mellett kipróbálhatod akár cukkinivel, karfiollal.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink