Nyáron sokkal több időt töltünk a szabadban, mint az év többi időszakában. A napfény, a sós és klóros víz, valamint a por hatására a bőr ráncossá válik, szürke, fakó lesz. Megfelelő védekezéssel, gondos ápolással azonban üdesége, szépsége egész nyáron megőrizhető.

Így ápolja bőrét nyáron

Bőrtípusától függően válasszon nappali és éjszakai krémeket. Nyáron kevés sminket használjon, egy leheletnyi, fényvédőt tartalmazó púder a forróságban bőven elég. Frissítenek, hidratálnak a különböző arcpermetek, ezeket naponta többször is alkalmazhatja. A natúr kókuszolaj jó ráncmegelőző, napozás után bőségesen vigye fel az arcára. Arra azonban ügyeljen, hogy mielőtt újra napra menne, távolítsa el az olajat, mert a nappal érintkezve égethet.

Nincs lehetősége hosszú tengerparti nyaralásra, de szeretné, hogy a bőre gyönyörű bronzbarna legyen? Barnító krémek használatával szép, egészségesen ragyogó bőrszínt tud varázsolni akár pár óra alatt. De ne vigye túlzásba az ilyen krémek használatát, és mindig tartsa be a felvitelre vonatkozó utasításokat. Így elkerülheti, hogy narancssárga színben pompázzon, illetve kellemetlen foltok sem árulkodnak arról, hogyan lett barna. Az arcára használjon színezett, fényvédőt tartalmazó hidratálót vagy kimondottan az arcra ajánlott barnítót. Ha szoláriumozással szeretne „felkészülni” a napozásra, ne feledje, hogy a bőre lebarnul ugyan a kezelések során, de nem alakul ki természetes védelem.

A bőrét ért káros hatásokat csak rendszeres ápolással tudja közömbösíteni. A téli testápolók nyáron túl nehezek, zsírosak. Itt az ideje, hogy elfelejtse ezeket a nehezen felszívódó krémeket, és valami könnyű, gyümölcsös, tápláló testápolót válasszon. Nyáron különösen fontos, hogy a bőre elég nedvességhez jusson, hiszen a fokozott izzadás, a napfény, a víz mind szárítják. Választhat zseléállagú feszesítő testápolót, esetleg csillámosat, amely általában selyemkivonatot tartalmaz, így biztosítva a hidratálást és a csillogást. Ha túlzásba vitte a napozást, hűsítő, bőrnyugtatót tartalmazó krémet válasszon.

Ahhoz, hogy a bőre hidratált maradjon és megőrizze barnaságát, a bőrradírozás elengedhetetlen. A radírozással megelőzheti a hámlást, a bőr pikkelyesedését, ráadásul a bőr számára fontos hidratáló anyagok könnyebben jutnak be a mélyebb rétegekbe. Napozás után közvetlenül ne radírozza át a testét, várjon pár napot. Nyáron elegendő a megszokottnál lágyabb bőrradír, ilyenkor érdemes kipróbálni az otthon is elkészíthető bőrradírokat. Puhává és ragyogóvá varázsolja a bőrét, segít megőrizni a napsütötte színt a barna cukorból és olívaolajból készült testradír.

Bocsánatos bűn, ha a téli hónapokban elhanyagolta a szőrtelenítést, ám nyáron nincs magyarázat arra, ha a szoknya alól kivillanó lába nem tükörsima. Sokféle szőrtelenítési mód közül választhat: ha nincs kedve naponta foglalkozni ezzel a problémával, gyantáztasson vagy használjon epilátort. Ezekkel a módszerekkel 2–4 hétig tart a simaság. Ha úgy érzi, hogy ezek az eljárások túl fájdalmasak, borotválja mindennap a lábát a zuhany alatt. Válasszon jó minőségű borotvát és borotvahabot, gélt. A női borotvahabok hidratálják a bőrt, segítik elkerülni az apró sérüléseket, vágásokat.

A nyár a szandálok és papucsok szezonja. Kiábrándító látvány a repedezett, száraz sarok és a benőtt köröm. Nyáron legalább egyszer keresse fel pedikűrösét, utána már otthon is könnyedén el tudja végezni a lábápolást. Hetente kényeztesse a lábát fürdővel, kéthetente vágja formára a körmeit és habkővel távolítsa el a sarkáról az elhalt bőrsejteket. A lábfej különösen érzékeny, ne feledkezzen meg a hidratálásáról. Az élénk színű körömlakkok különösen a nyári hónapokban hódítanak. Mindig vigyen fel egy színtelen alaprétegeket a választott szín alá, hogy megvédje körmét az elszíneződéstől.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink