Kevés olyan nő van, aki ne próbálta volna ki a hajszínpalettát a világostól a sötétig, a szerencsések aztán idővel megtalálják azt a színt, amelyik a legtökéletesebb. De honnan tudhatod, mi is áll neked a legjobban?

Tegnap barna, holnap szőke – Vajon melyik hajszín áll jól neked?

Egy tesztben, amely a hajszín választására vonatkozik, elmaradhatatlan kérdés a bőr és a szem színe. A legújabb ilyen tesztek már azt is megkérdezik, hogy az oviban milyen színű hajat viseltünk. Merthogy lehet nagyokat váltani, de többnyire az eredetihez közelítő szín lesz a nyerő. Többnyire, merthogy vannak kivételek, akik szőkén is ugyanolyan pazarul festenek, mint barnán. De higgyük el, ez ritka.

haj, hajfestés, hajszín

Fotó: Shutterstock

 

Miért jó változtatni?

Egy jól eltalált hajszín éveket fiatalíthat rajtunk, de éveket ronthat is, ezt se felejtsük el. Míg fiatalon jól áll a fekete, a korral már nagyon megkeményíti a vonásokat. Egy új szín, egy frissebb árnyalat vagy melír egészen másfajta atmoszférát teremt körülöttünk, vonzóbbá, érzékivé tehet, esetleg egyfajta varázslatos, végzet asszonya megjelenést is elérhetünk vele. Nagy változáshoz szakember segítsége kell, sötétből világosítani semmiképpen ne álljunk neki otthon. Ne legyenek illúzióink, házilag nem fogjuk tudni utánozni a sztárok hajszínét. A szakember segítsége egy nagy váltáskor nélkülözhetetlen. Egy jó fodrász megmondja, hogy a mi bőrtípusunknak mi áll jól, lehet, hogy egy leheletnyi változtatással is elérhetünk döbbenetes hatást. A haj érzékeny jószág, ne tegyük tönkre amatőr szőkítéssel, ombre árnyalat festésével. A kiindulás mindig a klasszikus évszaktípusteszt legyen, ha ezt betartjuk, nem lövünk mellé.

 

A nyár típus

A nyár pasztell típus, akit a lágy, visszafogott, púderes, halvány és tört színek tesznek igazán ragyogóvá.

Bőre: Világosabb árnyalatú, az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi, leginkább világos porcelán, rózsás vagy olívaszínű az arcbőre. Az anyajegyek és szeplők is halványabbak, hamvasbarnák, szürkésbarnák, nem vörösesek.

Szeme: Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna szemszín a jellemző erre a típusra.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Ő a természetes szőke. Ehhez a típushoz leginkább a hamvasszőke, hamvasbarna, hamvas-ezüstös árnyalatok illeszkednek. Kerülnie kell a sárgás, vöröses árnyalatokat.

 

Ősz típus

Az ősz típusnak a szeptember színei állnak a legjobban, a meleg, de nem túl sötét tónusú barnák, bordók, zöldek. A közhiedelemmel ellentétben ezt a típust egyáltalán nem öregítik ezek a színek.

Bőre: Az arcszínt meleg alaptónus jellemzi (világos/ erős beige, meleg olíva), az anyajegyek és szeplők is aranybarnák, sárgásbarnák.

Szeme: Sokféle lehet, a meleg barnától, a mélyzöldön át a sötétebb kékig.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Lehet természetes vörös, vörösesbarna. De jellemzőek még az aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai is. Ha változtatni akar, maradjon a vörös palettánál, és ott keressen új árnyalatokat.

 

Tél típus

Sötét hajú, világos bőrű. Bátran viselhet élénk, feltűnő, telített színeket, és kifejezetten neki való a kontrasztos öltözet, minél drámaibb, ő annál izgalmasabb.

Bőre: Az arcszíne hűvös, kékes alaptónusú (porcelánfehér, beige vagy hidegbarna, olíva).

Szeme: Lehet kékeszöld, szürkéskék, sötétbarna.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Eredetileg hamvasbarna, sötétbarna, fekete, szürkésfekete. Szőke hajszínnel elveszti a karakterét, nem passzol hozzá.

 

Tavasz típus

Érzékeny bőrű, érzékeny ember. A színei világosak, barackos árnyalatúak, szeplői aranybarnák. Bátran viselhet élénk, telített színeket.

Bőre: Barackos, aranytónus jellemzi, sosem látszik kékesnek.

Szeme: Változatos, mindig feltűnő, például smaragdzöld, türkizkék.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Lehet természetes vörös, vörösesbarna. De jellemzőek még az aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai is. Ha változtatni akar, maradjon a vörös palettánál, és ott keressen új árnyalatokat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz a kedvenc diétás, nyári sütid: barackos ropogós
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni. 
Ezért nem mindegy, hogyan pótlod a magnéziumot
A magnézium a szervezet számos folyamatában fontos szerepet játszik, beleértve a vérnyomás és a vércukorszint szabályozását, az energiatermelést és a csontok optimális egészségének megőrzését.
Időnként nem árt egy kis takarítás: használd a turmixok erejét
Ilyenkor tavasszal érdemes kihasználni a rengeteg friss zöldség és gyümölcs gyógyító erejét. Igyunk minden nap turmixokat!
Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.

Ajánlataink