Kevesen mondhatják el, hogy tökéletesen elégedettek a hajukkal. A városok szmogos levegője, a kemikáliák, amiket naponta rákenünk, a stressz, az elégtelen táplálkozás mind nyomot hagynak a hajon. Vagy túl száraz és durva, vagy lapos és zsíros. Ismerős? Akkor irány a zöldséges!

6 luxus hajápoló a konyhából – keverd ki házilag!

Mit is tehetünk? Az egészséges hajhoz leginkább természetes alapanyagok szükségesek, valamint néhány jó házi hajápoló receptje. Sose készítsünk nagy mennyiségű pakolást, hiszen a romlandó alapanyagok miatt nem tudjuk hosszan eltartani, még a hűtőben sem. Célszerű mindig aznap és egy adagot elkészíteni az ápolóból. A maradék zöldségeket meg nyugodtan csipegessük el, míg a pakolás dolgozik, ez az igazi kívül-belül ápolás.

Hajpakolások házilag

A legegyszerűbb hajápoló

Hozzávalók:
1/2 bögre joghurt
1 ek citromleve
1 db tojást

A proteinben gazdag maszk erősíti, szilárddá teszi a hajat. Egy közepes méretű tálban alaposan keverjünk össze a joghurtot, a citromlevet és a tojást. Hajmosás után tegyük fel a nedves hajra, hagyjuk rajta 20 percig, majd meleg vízzel alaposan mossuk ki a hajat.

 

Rozmaringos kondicionáló

Hozzávalók:
rozmaring-illóolaj
mandulaolaj

A rozmaringról úgy gondolják, hogy stimulálja a haj növekedését. Emellett jótékony hatással van a viszkető fejbőrre és a korpásodásra is. A rozmaringos kondicionáló használatával a hajnak elragadó illata lesz, tapintásra sokkal könnyedebb, lágyabb, jóval egyszerűbb lesz kezelni. 2-5 csepp rozmaring-illóolajat tegyünk 1 kanál langyos mandulaolajba, majd a keveréket dolgozzuk be alaposan a fejbőrbe. Tekerjünk a fejünkre egy meleg törülközőt, és hagyjuk az olajat hatni 45 percig. Ezután mossuk ki alaposan a hajból, majd a végén öblítsük le hideg vízzel. Kismamáknak, magas vérnyomásban és epilepsziában szenvedőknek nem ajánlott!

 

Édes avokádós hajápoló

Hozzávalók:
1 érett, puha avokádó
1 ek extraszűz olívaolaj
2 ek méz

avokádó, haj, pakolás, méz, hajápoló

Az avokádó az olajjal és a mézzel együtt tartalmas ápolást ad a hajnak
Fotó: Shutterstock

 

Az avokádót önmagában is fel lehet használni, összetörjük, és már kész is a gyors lágyító, kondicionáló és hidratáló maszk. Az olajjal és a mézzel együtt tartalmas ápolást kap a haj, hetente egyszer érdemes 20 percet szánni a műveletre.

 

Banános pakolás

Hozzávalók:
1 érett banán turmixolva
1 ek extraszűz olívaolaj
1 ek méz

A banán a másik csodaszer, amely segít puhává varázsolni a hajat. Keverjük ki az olajjal és a mézzel, majd hagyjuk a megmosott hajon negyed óráig. A haj finom, puha lesz, és a kellemes banánillat még órákig elkíséri.

Uborka- és tojásmaszk

Hozzávalók:
1/2 db kígyóuborka
1 db tojás
1/2 tojáshéj porítva
2 ek extraszűz olívaolaj

Az uborka természetes frissítő, így nem csoda, hogy a házi kozmetika egyik kedvenc zöldsége. Ez egy nagyszerű, mély kondicionáló pakolás. Az uborkát reszeljük le, keverjük össze egy nyers tojással, a porított tojáshéjjal és az olajjal. Kenjük fel a megmosott hajra, hagyjuk rajta 15 percig, majd alaposan öblítsük le.

 

Természetes színezés házilag

Ha körülnézünk a drogériák polcain, jól látható, hogy a nagy gyártók is igyekeznek természetes hajápolókat használni. Ha ők ezt teszik, miért ne tehetnénk ezt meg mi is, otthon? Csak mi kihagyjuk a vegyszereket. A természetes színezők ragyogóbbá, fényesebbé tehetik eredeti, natúr hajszínünket. Mindössze néhány perc hetente egyszer, csak ismerni kell a kulcsfontosságú alapanyagokat.

Kakaós színező

A kakaó elmélyíti a haj természetes barna árnyalatát. Hogyan működik? A méz hidratál, míg a joghurt (tejsav) és az ecet (ecetsav) behatolnak a haj szerkezetébe, azaz a természetes savak megnyitják a sejtek „kapuit” a színező előtt.

Hozzávalók:
1/2 csésze kakaópor
1/2 csésze sima joghurt
1 tk méz
1 tk almaecet

kakaó, joghurt, krém, haj, hajszínező, hajápoló

Természetes hajszínezőt is előállíthatunk otthon
Fotó: Shutterstock

 

Mossuk meg a hajunkat a szokásos módon, nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd tegyük fel a maszkot, elegendő 2-3 percig fent hagyni. Tegyünk egy törülközőt a nyakba, hogy ne csepegjen le a kence. öblítsük le és szárítsuk meg a hajunkat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink