Szem alatti sötét karikák? Fakó hajtincsek? Narancsbőr? Többek között ezekre a problémákra is kipróbálhatod a kávét.

Szépítő kávé: Így vesd be a bőr- és hajápolásban!

Nemcsak inni lehet, de a bőrnek és a hajnak is nagyon jót tesz a szépítő kávé. Magát az italt, valamint a kávézaccot is használhatod, ha ragyogóbb hajfürtöket és frissebb arcbőrt szeretnél.

szépítő kávé

Fotó: Shutterstock

 

Szebbé varázsolja az arcbőrt

Mindössze két természetes összetevőre van szükséged ahhoz, hogy eltávolítsd bőrödről a szennyeződéseket: az antioxidánsokban gazdag kávéra és a zsírsavakban, vitaminokban gazdag olívaolajra. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat 2 evőkanál kávézaccal, és finoman masszírozza a keveréket az arcbőrödbe, elkerülve a szem környékét. Várj fél percet, majd nedves törlőkendővel távolítsa el a maradékot.

Élénkebb barna hajszín

A barna hajnak ragyogó fényt ad – vegyi anyagok használata nélkül. A haj hosszától és mennyiségétől függően keverj bele 1-2 teáskanálnyi kávét egy diónyi kondicionálóba, és vidd fel a frissen mosott hajadra. Hagyd rajta 5 percig, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel.

Megtisztítja a hajat

2-3 hetente a fejbőrre és a hajra is ráfér némi mélytisztítás. Ehhez masszírozz 1-2 evőkanál kávét a fejbőrödbe az ujjbegyeiddel legalább 1 percen át, majd alaposan öblítsd ki és mossa meg a hajadat a szokásos módon. Bónusz: a koffeinnek köszönhetően a hajnövekedés is gyorsulhat egy kicsit.

 

Lágyítja az ajkakat

A repedezett, száraz ajkakon nem mutat jól sem a rúzs, sem a szájfény. Keverj össze 1/2 teáskanál kávézaccot 1/2 teáskanál mézzel, majd a keverékkel dörzsöld át az ajkadat legalább fél percig. Utána nedves törlőkendővel távolítsd el a maradékot. Ezután vigyél fel tápláló, puhító ajakbalzsamot.

 

Csökkenti a szem alatti duzzanatot

A szem alatti sötét karika, duzzanat gyakori probléma. Oka lehet genetikai adottság, allergia, folyadék-visszatartás és alváshiány. A szépítő kávé orvosolhatja a problémát! Tegyél hideg kávéba mártott vattapamacsot a szem alatti területre, hagyd hatni 10 percig, majd vegye le, és öblítse le a bőrt. A koffein gyulladáscsökkentő, érösszehúzó hatása gyors, eltünteti a puffadást, halványítja az elszíneződést is.

 

Narancsbőr ellen

Keverj össze egyenlő arányban kávézaccot és kókuszolajat, és masszírozd a cellulitra hajlamos területekbe. A koffein a masszírozással együtt serkenti a vérkeringést, ami feszesebb, ragyogóbb bőrt eredményezhet.

 

Tudtad?

A kávé jól jön akkor is, ha az orrod a sok szaglástól „elfáradt”. Ha parfümöket próbálsz, illatmintákat szimatolsz, vigyél magaddal egy kis elviteles pohárban kávét, és időnként szippants bele, hogy újra intenzívebb legyen a szaglásod.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink