A szem alatti sötét karikák szürkévé, fakóvá teszik az arcot és a tekintetet, érdemes tehát megpróbálkozni az elhalványításukkal. Néhány egyszerű, ám hatásos trükköt mutatunk a szemkörnyék ápolásához.

Így tüntethetjük el a szem alatti sötét karikákat

A megfelelő kezelés kiválasztásához jó tudni, hogy mi okozza a szem körüli érzékeny bőrterület elszíneződését. A háttérben állhat az arc – különösen az orr – körüli izmok okozta árnyék, esetleg a pigmentáció, de olyan is előfordul, hogy az erek színezik meg a bőrt. Ha a szem alatti bőrt lehúzza, és a karikák eltűnnek, valószínűleg árnyék okozza a foltot. Ha megmaradnak a szem alatti sötét karikák, akkor az erek a felelősek: az öregedéssel a bőr vékonyabbá válik, így a vörös és kék kis erek „átütnek”, láthatóvá válnak. Ha nem vöröses-kékes színűek a karikák, akkor pedig az ok a pigmentáció lehet.

 

PIGMENTÁCIÓ

Érdemes a területet retinoidokkal, hidrokinonnal vagy lézerrel kezeltetni. Mind a retinoidokat, mind a hidrokinont felírhatja bőrgyógyász, vagy vásárolhat kevésbé hatásos, recept nélkül kapható termékeket is. Ha gyorsan szeretne eredményt elérni (vagy a krémek nem segítettek), akkor lézeres kezelésre van szükség.

 

LÁTHATÓ VÉREREK

Ha a szem alatti sötét karikák okai a látható vérerek, akkor keressen olyan, kimondottan szemkörnyék ápolására szolgáló készítményt, amely érszűkítő hatóanyagot tartalmaz. Első körben érdemes koffeintartalmú krémeket kipróbálni. A másik lehetőség (különösen ha a krémek önmagukban nem oldják meg a problémát) az, hogy speciális lézeres kezeléssel húzzák össze az ereket.

 

ÁRNYÉK

Az árnyék okozta sötét köröket nehéz eltüntetni. Lehetőség van az orrhíd és a szem belső sarka közötti területet feltöltetni. De ezen túl nem sokat bőrápolási termékekkel az árnyékos hatás csökkentésére. Megfelelő sminkelési technikákkal viszont könnyen leplezhető a probléma!

A szem alatti sötét karikák rosszabbnak tűnnek, ha a bőr száraz, ezért érdemes a szemkörnyéket kiemelten hidratálni.

Extra tipp

Ujjbeggyel rendszeresen finoman masszírozza át körkörös mozdulatokkal a szem környékét a vérkeringés javítása érdekében.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.