Ragyogó bőr és erős, fényes haj? Természetes, hogy minden nő erre vágyik a hideg idő beköszöntével is. Szépségtippjeink segítségével megőrizheti bőre fiatalságát és haja egészségét hosszú időn át. Egyszerű, mégis hatékony szépségápolási tanácsok mindenkinek.

Őszi szépségterv

1. Pirosítson!

A jól megválasztott pirosító csodákat tesz a sápadt, fakó bőrrel: azonnal fiatalos, egészséges ragyogást kölcsönöz. Pirosító kapható por, gél, krém, hab formájában. Ahhoz, hogy megtalálja a bőréhez leginkább illeszkedő formulát és színt, érdemes szakember segítségét kérni. A pirosítóból mindig egy leheletnyivel többet vigyen fel, mint amit gondol, mert egy idő elteltével a színe halványodik. A természetes hatás eléréséhez nemcsak a színerősség és a szín fontos, hanem az elhelyezés is.

Apró, könnyed mozdulatokkal vigye fel az arccsontjára a pirosítót és ügyeljen arra, hogy az arcpír széleit jól simítsa el, különben látható csík képződik, ami nagyon zavaró. Ha optikailag szélesíteni szeretné az arcát, indítsa az arcpírt a szem külső sarkától egészen a haj vonaláig a fül középvonalának irányába. A széles arcot keskenyebbnek mutatja, ha a pirosítót függőleges mozdulatokkal az arc szélére viszi fel, majd befelé haladva dolgozza el.

2. Erősítse a haját!

Egyszerű hajerősítő maszk készíthető otthon: fésüljön el egy csésze majonézt a nedves hajon, várjon 15 percig, majd öblítse le hideg vízzel. Ezután mosson hajat a szokásos módon.

3. Kezelje a bőrpírt!

Ha arcbőrén pókhálószerűek az erek és kis, gyulladt dudorok jelennek meg, előfordulhat, hogy rosaceás. Sajnos az utóbbi években gyakori ez a bőrbetegség, amelynek pontos oka nem ismert. A rosaceára hajlamos bőr állapota romlik napozás, stressz, alkohol, fűszeres ételek, kávé, az arcot ért szélsőséges hideg vagy meleg hatására. A téli hónapokban az értágulatok jól kezelhetők lézerrel, antibiotikumokkal és szájon át szedett retinsavszármazékokkal. A rosaceás bőr ápolása odafigyelést igényel, speciálisan az ilyen bőrre kifejlesztett púderrel, korrektorral halványíthatja a kellemetlen bőrtüneteket.

4. Tisztítsa a haját természetesen

Míg nyáron főleg a napfény és a tengervíz károsítja a hajat, ősszel és télen az uszodák klóros vize okoz lerakódásokat a fejbőrön és a hajszálakon. ¼ csésze almaecetet keverjen el 1 csésze vízben, és a megmosott hajat dörzsölje át a keverékkel, majd öblítse le a haját. A haja fényes és egészséges lesz.

5. Varázsoljon teltebb ajkakat

Szakemberek szerint legegyszerűbben „plumping” szájfény alkalmazásával teheti teltebbé az ajkát. Ezek általában fahéjat, mentát tartalmaznak, amelyek serkentik a vérkeringést, megduzzasztva az ajkat. Növeli a véráramlást és duzzasztja a szájat a gyömbér, a borsmenta és a bors is. Otthon is könnyen elkészíthető ajakfeltöltőt készíthet: tegyen kevés vízbe cayenne-i borsot, csipetnyi fahéjat, szegfűszegolajat, borsmentaolajat, keverje össze, majd vigye fel a keveréket az ajkára. Hagyja hatni 10 percig, majd öblítse le. Szájkontúrceruzával is megnagyobbíthatja az ajkát: a hidratált ajakra vigyen fel kevés alapozót, majd rajzolja körbe a rúzs színével harmonizáló ceruzával az száját. Ezután ecsettel vigye fel a rúzst a kontúron belülre.

6. Ápolja a kezét

Az öregedés első jelei már a harmincas évek elején megjelennek a kézfej érzékeny bőrén. Míg nyáron a legfontosabb a fényvédőt is tartalmazó kézkrémek alkalmazása, a hideg idő beköszöntével a hidratálás, táplálás a legfontosabb a kézápolásban. Lehetőleg minden kézmosás után használjon kézkrémet, este pedig kényeztesse kézbőrét tápláló pakolással.

7. Természetes hajszín télen is

Drasztikus változás nélkül szeretné megőrizni a haja természetes szépségét? Válasszon a hajánál egy árnyalattal sötétebb színt, így természetes színének melegebb változatával újíthatja meg a hajszínét.

8. Használjon bronzosítót!

Egészséges, ragyogó arcbőrt eredményez a téli hónapokban a bronzosító használata. A bőrénél egy-két árnyalattal sötétebb, matt bronzosítót használjon, és egy kupola alakú, sűrű sörtéjű ecsettel vigye fel az arcára az egyenletes fedés érdekében.

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink