Ha eddig kételkedtél a zöld turmix hatásosságában, mostantól kezdve biztosan nem fogsz! Az alábbi két összetevő garantálja, hogy ne csak lefogyj, hanem egészségesen is élj.
A zöldturmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké: ízük sokkal natúrabb, nyersebb, és jobb ha előre elfogadod, hogy semmilyen édes vonulat nincs benne. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van: tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontófolyamatait. A zöldturmixok két leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta, de hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Lássuk, vajon mi szól a spenót, és mi a kelkáposzta mellett:
1. A Popeye rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb.
2. Aki a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellé teszi le a voksát.
A legbiztosabb pont, hogy mindkét szuperzöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást.
A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Ha a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveled, használj nagyobb arányban spenótot, ha pedig sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesíted előnyben, jöhet a kelkáposzta! A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél, vagy vacsoránál tésztákra, vagy akár önálló köretnek is.
Az esetleges keserű ízek kompenzálására érdemes citrusféléket bevetni, igazán érdekes kompozíciókat eredményez a citrom vagy a narancs leve és mindkettő nagyon jól elveszi a keserű ízeket.