Akármilyen elcsépeltnek tűnik is a régi sláger, Zalatnay Cininek ebben igaza van: tényleg mindig kell egy barát. A barátságok sok okból felértékelődnek napjainkban. A megélhetési küzdelmet mindig az emberi kapcsolatok sínylik meg leginkább, kimerülten, határidőktől hajszolva többnyire a baráti program az első, amit lemondunk. Marad a virtuális kapcsolattartás, ami életjelet adni éppenséggel jó, de pont egy jó beszélgetés sava-borsa hiányzik. Pedig minden nőnek kell barátnő, sőt nem is egy.

Mindig kell egy barátnő… Vagy több?

Közelítsük meg most másként, ugyanis a baráti kapcsolatok az érzelmi kötődésen túl egészségügyi előnyökkel is járnak. A kölcsönös előnyökkel járó barátságok javítják az életminőséget, növelik az élettartamot. Mi több, védenek az elhízástól, a depressziótól, a szívbetegségektől. Egy megnyugtató, örömteli beszélgetés megemeli a vérben az oxytocin hormon szintjét, amely nyugtató hatással van a testre és a lélekre. Persze nem kell rögtön negyven embert bejelölni a közösségi oldalon, csak azért, hogy egészségesebbek legyünk. A legjobb barátok általában kéznél vannak, akár évtizedek óta, csak néha elhanyagoljuk őket.

1. A GYEREKKORI BARÁTNŐ, AKI VÉGIGASSZISZTÁLTA A TINISZERELMEKET

A nők többségének van egy igazán régi bizalmasa, a gyerekkori, a legrégebbi barátnő. Ő az, aki a történelmünk tanúja, aki ismeri a szülőket is, a régi családi történetekkel együtt. Aki tudja, honnan indultunk és hova jutottunk. Aki tud minden első alkalomról, a kicsi lányok nagy elsőiről és a nagylányokéról. Ezek a barátnők mindig emlékeztetnek a boldog gyerekkorra, a gyökereinkre, ezért is fontos, hogy táplálja ezeket a kapcsolatokat. Ők azok, akik emlékeznek azokra a részletekre is, amiket az idő megszépített. Ugyan gyakran messze kerülünk ezektől a barátnőktől, a tanulmányok, a családalapítás távolabbra sodorhat bennünket, de ez esetben a közösségi oldalak tényleg jó megoldást jelentenek újra felvenni a fonalat.

2. AZ ÚJ BARÁTNŐ ELLENTÉTBEN A RÉGIEKKEL, NEKI NINCSENEK ELŐÍTÉLETEI… VAGY NEM UGYANAZOK.

Felnőttkorban is születnek barátságok, mint ahogy véget is érnek. A közös szakmai érdeklődés, egy hobbi lehet a kiindulópont, ami közelebb hoz két embert egymáshoz. De sokan a gyerekek révén szereznek új szülő-barátokat, akár rögtön a szülőszobán vagy később az oviban. Vannak, akik minden munkahelyen pillanatok alatt megtalálják a bizalmasukat. Az új barátságokkal új inspirációk, friss gondolatok, ötletek érkeznek az életünkbe. Az emberi vonatkozáson túl azért is hasznos ez, mert segíthet, mondjuk, állást találni vagy megfelelő iskolát a gyereknek.

3. A SPORTOS BARÁTNŐ, AKIVEL EGY TALÁLKOZÓ MINIMUM EGY ZUMBAÓRÁBA TORKOLLIK.

A sporthoz a többségnek társak kellenek, egyedül nem szívesen vágnak bele vagy hamar elunják. Egy kis beszélgetés előtte meg utána, máris felülíródik a step aerobik okozta összes lelki sérelem. Séta vagy erdei túra közben pedig kifejezetten jól át lehet rágni az élet nagy kérdéseit. Egy sportos barát kiváló motiváció, hiszen ha tudjuk, hogy ott vár a megbeszélt időpontban az edzőteremnél, nem fogjuk cserbenhagyni. Aki barátot talál a sportoláshoz, sokat tesz a mentális és a fizikai egészségéért is, erős társas támogatással sokkal tovább ki tudunk tartani.

4. A SPIRITUÁLIS BARÁTNŐ, AKI MINDIG TUDJA, HOL AD ELŐ MÜLLER PÉTER, PÁL FERI VAGY SOMA.

Sok nő életének fontos része a spiritualitás, és mindenkinek van egy barátnője, aki igazán ért a horoszkóphoz vagy az angyalkártyákhoz, s tudja, melyik a legújabb lelki gyógyír. Akivel el lehet járni Müller Péter vagy Csernus doktor előadásaira. Persze sokan vannak, akik az egyházak hagyományos keretein belül találnak vá  laszokat. Egyes kutatások szerint aki rendszeresen jár gyülekezetbe, rendszeresen imádkozik vagy spirituális közösségben meditál, hosszabb életre számíthat. Az önkéntes munka, a szegények támogatása során épülő közösségekben új kapcsolati és szociális mintákat sajátíthatunk el és adhatunk át gyermekeinknek. Az egyházi közösségek maguk köré gyűjtik a családokat, ha erre van igényünk, keressük meg a közelben lévő szimpatikus közösségeket, és új barátokra fogunk lelni.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink