Szex és környezettudatosság? Az igaz, hogy általában nem a környezetvédelem az, ami a pillanat hevében elsőként az ember eszébe jut, de az intim együttléteknek is számos negatív hatása van a környezetre. Gondoljon csak arra, hogy milyen vegyi anyagok találhatók a szexuális játékszerekben, miből készül az óvszer és hogy mennyi ideig zuhanyozik az együttlét után. Szexuális élet környezetbarát módon.

Ökoszex

Zöld ágy

Első lépésként nézzük a matracot! vajon az öné környezetbarát? A legtöbb fekvőalkalmatosságot különféle vegyi anyagokkal itatják át, amelyek taszítják az élősködőket és kevésbé éghetővé teszik a matracot. Ezek az anyagok káros gázokat bocsátanak ki, így érdemes az ilyen matracot környezetbarát, újrahasznosítható darabra cserélni. Az ágyneműje is lehet környezetbarát, ha 100 százalék organikus pamutból készül – így nem kell tartania a növényvédő szerek káros hatásaitól. Az ágynemű mosásakor is ügyeljen a környezetére.

Hangulatos fények

Vannak, akik sötétben szeretik, de a nők többsége inkább romantikus félhomályban szeretkezik. A gyertyafény hangulatosabb a kislámpánál, és ha szója- vagy méhviaszalapú gyertyát választ, védi a környezetét is. A paraffinalapú gyertyák ugyanis káros vegyi anyagokat bocsátanak ki, szennyezve a levegőt. Ettől függetlenül jól teszi, ha nemcsak a hálószobában, de a lakás többi helyiségében is energiatakarékos izzókat használ.

Vágykeltő masszázs

Időnként kényeztesse a párját erotikus masszázzsal. Ehhez szüksége lesz masszázsolajra, ám a legtöbb sajnos paraffint, parabéneket, BHT-t vagy más egyéb káros anyagot tartalmaz. válasszon természetes alapanyagokból készült masszázsolajat, amely nem irritálja a bőrt, vagy ha száz százalékban natúr terméket szeretne, készítse el saját masszázsolajukat. Ehhez szükség van bázisolajra, amiben feloldhatja az illóolajokat. Kiváló bázisolaj lehet az olíva-, a mandula-, a sárgabarack-, az avokádó-, a kókusz- vagy a szőlőolaj. A bázisolajhoz keverjen néhány csepp illóolajat: vágykeltő a citrusos, a fűszeres és a virágok közül a rózsa-, a jázmin- és az ilang-ilangesszencia.

Szexi fehérneműk

A hölgyek szeretnek különleges alkalmakkor szexi, csupa csipke fehérneműket viselni. Ezeknek a csodálatos – ám többnyire rémesen kényelmetlen – daraboknak a beszerzése nem egyszerű, ráadásul az anyaguk is szörnyű. Tulajdonképpen nincs is szükség ilyen vágykeltő darabokra, de ha nem szeretne lemondani a csábító fehérneműkről, válasszon selyemből, biopamutból, kenderből, bambuszból készült alsóneműket.

Zuhanyozás tiszta lelkiismerettel

Az együttlétek után a párok többsége zuhanyozni indul. ilyenkor igazából nem a piszkot kell eltávolítani a testről, ezért akár pár perc alatt elvégezhető a frissítő tusolás. De mi a helyzet a szex előtti mosakodással? A víztakarékosság jegyében akár előjátéknak is felfogható a közös zuhanyozás. Ha együtt állnak a vízsugár alá, nemcsak spórolnak, hanem a vágyat is könnyedén felébreszthetik.

Szexuális segédeszközök

A lágyított PVC-ből készült tárgyak károsak lehetnek az emberre, ha a ftalátok bizonyos fajtáival lágyították őket. ezeknek az eszközöknek a forgalmazását az EU betiltotta, mert összefüggésbe hozhatók egyes tüdő-, máj- és vesebetegségek kialakulásával. Ettől függetlenül könnyen hozzájuthat bárki ilyen eszközökhöz, hiszen például az Egyesült Államokban nem tiltott ezek forgalmazása és Európába is szállítanak internetes megrendelés esetén. Ugyanez a helyzet a síkosítókkal: sok mesterséges színű, ízű és illatú termék propilén-glikolt, ami rákot okozhat és felboríthatja a hormonháztartás egyensúlyát és parabéneket tartalmaz, melyek szennyezik a levegőt. Válasszon természetes anyagú síkosítót. Figyelem, ezek többnyire olajbázisúak, tehát vízzel nem oldhatóak, és reakcióba léphetnek a latexalapú óvszerrel, így azok könnyen porózussá válhatnak, elszakadhatnak! Környezetbarát megoldás, ha a szexuális segédeszközök működtetéséhez újratölthető elemeket, akkumulátorokat vásárol. Így csökkentheti a veszélyes hulladéknak számító használt elemek mennyiségét, ráadásul soha nem marad kielégítetlenül, hiszen mindig van kéznél elem.

Ezek is érdekelhetnek

Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.

Ajánlataink