Érdemes lenne egy kicsit szétnéznünk a nagyvilágban vajon mások, hogy csinálják?

Tippek a nagyvilágból: legyünk egész télen egészségesek

Franciaország

A minőség és nem a mennyiség számít

A franciák esküsznek rá, hogy csak jó minőségű ételt szabad enni. Az evés számukra nem csak az éhség csillapítását jelenti, szeretik élvezni az ízeket. Soha nem esznek rohanva, az étkezést társasági eseménynek, nyugodt pillanatnak tekintik. Ha csak tehetik frissen elkészített étel kerül az asztalukra, és elutasítják a késztermékeket, és a felesleges nassolást.

TIPP

– A rendszeres, három óránkénti, kis adagos evéssel – reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora- elkerülhetjük, hogy gyomrunk túlterhelt legyen.

– Felejtsük el a mesterséges ételízesítőket és színezékeket. Ha csak tehetjük, készítsünk házi főtt ételt és édességeket.

Japán

Igyunk zöld teát

Annak, aki a hosszú élet receptjét keresi mindenképpen érdemes egy kicsit tanulmányoznia a japán emberek szokásait. 24 éve vezetik a legmagasabb átlagéletkor listáját. A kutatók szerint az egyik titok, étkezési szokásaikban, vagyis a rengeteg zöldség, hal, rizs és szója fogyasztásban rejlik. Nem is beszélve az antioxidánsokban bővelkedő zöld teáról, ami szintén a mindennapjaik elengedhetetlen része. Nem csoda, hogy a daganatos megbetegedések valamint a szív és érrendszeri problémák is messze elkerülik a szigetország lakóit.

TIPP

– Igyunk rendszeresen zöld teát. Azt azonban nem árt tudni, hogy ez a teafajta csak akkor őrzi meg hatóanyagait, ha nem forrázzuk le! Elegendő 70-80 fokos vízzel leönteni.

– Próbáljunk meg minden étkezésünk mellé friss zöldséget is fogyasztani, nyersen vagy párolva, hiszen ezek lúgosítják leginkább a szervezetet.

Olaszország

Legyen időnk a családunkra és a barátainkra

A vidám olasz emberek számára nagyon fontos a családi összetartozás. Mindig pozitívan gondolkodnak, mindenkivel barátságosan és mosolygósan viselkednek. Képesek könnyedebben venni az akadályokat, és keresik az alkalmakat, hogy szabadidejüket barátaikkal együtt vidáman töltsék el.

Finnország

Töltsünk minél több időt a szabadban

A finnek télen is ragaszkodnak a hidegben való mozgáshoz. Rájöttek ugyanis, hogy, aki a szabadban sportol, az sokkal kevésbé fázós és szervezetét is hozzászoktatja az időjáráshoz. Ráadásul a természetes fény nagyon fontos a szervezetnek, attól ugyanis az immunrendszer megerősödik és nem fázunk olyan könnyen meg, elkerülhetjük az őszi és téli betegségeket.

TIPP

– Hétvégenként rendszeresen járjunk kirándulni és sétálni. Ősszel és télen sem szabad bezárkózni, mert legalább annyira fontos a friss levegő a szervezet számára, mint a helyes táplálkozás.

– Egy kiadós kertészkedés is átmozgatja az egész testet. Kutatások szerint sokkal egészségesebbek azok az emberek, akik rendszeresen szorgoskodnak a kertben.

India

Gyógyító fűszerek

Indiában rengeteg gyógyhatású fűszert fogyasztanak az emberek nap mint nap. A fahéj, az ánizs, az édeskömény, a koriander, a kurkuma, mind antioxidáns, gyulladásgátló, vírus-, baktérium- és gombaölő hatásúak, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór, és más betegségek kezelésében is.

TIPP

– Vásároljunk ázsiai szakácskönyveket, ismerkedjünk meg az indiai konyhával, mely rengeteg zöldséget és fűszert használ.

– Akárcsak Indiában együnk rendszeresen fokhagymát, vagy fokhagymás ételeket. Főzés közben az utolsó legyen mindig a fokhagyma, amit az ételbe teszünk, így nem illannak el belőle a hatóanyagok.

Izland

Együnk halat

Az Izlandon élő emberek szinte naponta esznek halat. A halban levő esszenciális zsírsavak az Omega 3 és Omega 6, segít az agyvérzés valamint a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. A hal ásványanyagokban is gazdag, valamint B-vitaminokat is tartalmaz. Mindezek segítik az izmok működését, szabályozzák a zsírlerakódást, így hatással vannak az ideális testsúly megtartására, rugalmasan tartják a bőrt, és szabályozzák a koleszterin szintet.

TIPP

– Hetente legalább egyszer együnk halat, amit párolva vagy grillen sütve készítsünk el. A panírozott, olajban kisütött és előre elkészített halakat, ha lehet, kerüljük el!

– Ha nem szeretjük a halat, akkor is van megoldás. A lenolaj, a dióolaj, mogyoró olaj is tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyek elengedhetetlen részei az egészséges táplálkozásnak.

– Vásároljunk omega3 vagy omega6 tartalmú táplálék kiegészítő tablettákat.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.
Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta
Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.
Ezt az új diétás kókuszgolyót imádni fogod, pillanatok alatt kész
Ez az egyszerű zöldség az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert. Sósan és édesen is isteni.
Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
Alma és mogyoróvaj: az egyik legjobb nasi, ha diétázol
A nassolás mindig veszélyes terep. Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme egy remek ötlet, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!

Ajánlataink