A kapcsolat elején izzik a levegő a szerelmesek között, ám az idő haladtával a szenvedély bizony megkophat. Jó tanácsokból soha nincs hiány: mindenkinek van egy ötlete, hogyan is lehetne újra lángra lobbantani a vágyat. Néhány ezek közül valóban segít, de a legtöbb javaslat általában használhatatlannak bizonyul. Összegyűjtöttünk egy pár furcsa, de hatékony vágynövelő módszert.

Vágyfokozó tippek

1. Tévézzen a halószobában

A hálószobában nincs helye a televíziónak – legalábbis ezt gondoltuk eddig. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy azok a párok, akiknél televízió van a hálószobában, kétszer annyit szexelnek, mint azok, akik száműzték a tévékészüléket a szobából. A megkérdezettek 37 százaléka bevallotta, a gyakori összebújás annak köszönhető, hogy felnőttfilmeket néznek, ugyanakkor 29 százalék azt mondta, az unalmas adás miatt szexeltek.

2. Keressen jól fizető munkahelyet

A jól keresők, anyagi biztonságban élők többet szexelnek, mint azok, akik anyagi gondokkal küzdenek. Ennek az az oka, hogy bár a szex jó stresszoldó, a kifizetetlen számlák miatt érzett feszültséget az emberek nem feltétlenül szeretkezéssel oldják, ráadásul a tartós stressz alatt élők aligha kívánják a testiséget. Érdekes, hogy a részmunkaidőben dolgozók, hiába van több idejük, mégsem szexelnek annyit, mint azok, akik teljes munkaidőben dolgoznak. Erre az lehet a magyarázat, hogy általában a nők dolgoznak részmunkaidőben a gyerekek és az otthoni teendők miatt, és ez estére teljesen lefárasztja őket.

3. Sportoljon

A rendszeresen sportolók többször kívánják a szexet, gyakrabban élnek át orgazmust, intenzívebben élik meg saját és a partnerük szexuális élményeit, mint azok, akik nem mozognak. A fizikai aktivitás javítja a vérkeringést, befolyásolja a hormonális és az idegrendszerhez kapcsolódó szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszert, pozitív hatást gyakorolva az izgalmi állapotra. Az egyik legjobb mozgásforma ebből a szempontból a futás, amely jótékonyan hat a légző- és a keringési rendszerre, erősíti az izmokat és növeli az állóképességet.

4. Szagoljon

A nők kifejezetten vonzónak találják a partnerük izzadságának szagát, de fokozza a vágyat a benzin, a festék, a gázolaj és a nyomtatópatron(!) illata is. A férfiak imádják a rúzs és a babatestápoló illatát, és bármilyen megdöbbentő, a főzéshez kapcsolódó szagokat is.

5. Egyen vágyfokozó ételeket

Vannak olyan szuperételek, amelyek fogyasztásával növelheti a nemi vágyat. A tojás B5- és B6-vitamin-tartalma hozzájárul a hormonszintek egyensúlyához és a stressz csökkentéséhez, ezek pedig elengedhetetlenek az egészséges libidóhoz. Növeli a szexuális vágyat a zeller, az avokádó, a mandula, a csokoládé, a fokhagyma, a banán és a füge. Az utóbbinak az alakja és édes íze is nagyon érzéki.

6. Viseljen pirosat

A színek tudat alatt erősen befolyásolják a viselkedést, hatással vannak a pszichére és a cselekedetekre. A vörös a szerelem, a vonzerő színe: nem véletlen, hogy a szerelmes férfi vörös rózsát küld a kiválasztott hölgynek, és az sem, hogy a nő vörösre festi a száját, ha hódítani szeretne. A piros ruhás nők szexuálisan vonzóbbak a férfiak számára, mint a más színbe öltözöttek. Ennek gyökerei valószínűleg az állatvilágból erednek: a főemlősöknél az ovuláló nőstény arca, nemi szervei pirosabbak, azaz a vörös színnek szexuális üzenete van a hím számára. Ha tehát fel akarja hívni magára egy férfi figyelmét, öltözzön vörösbe, hogy vonzóbb és szexisebb legyen.

7. Igyon vörösbort

A vörösbor afrodiziákum, nemi vágyat fokozó szer, amely segít megszabadulni a gátlásoktól. A vörösborban található antioxidáns, a resveratrol javítja a véráramlást, így a vér könnyebben jut a nemi szervekhez, valamint serkenti a vérkeringést szex közben is. De a jótékony hatás érdekében fogyassza mértékkel a vörösbort.

+1 Takarítson

Azok a párok, akik gyakrabban végeznek házimunkát, gyakrabban is bújnak ágyba hancúrozni, derül ki egy felmérésből. Valószínűleg nem a felmosás módja hat izgatóan a férfiakra és a nőkre, a magyarázat inkább a rámenősségben rejlik. Kutatók úgy találták, minél szenvedélyesebben veti bele magát valaki a házimunkába, annál hevesebb az ágyban.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink