Hozzávalók
- vegyes saláta levél, előre csomagolva is kapható (vagy ami otthon akad a hűtőben)
- 30 dkg darált pulykacomb
- 1 tojás
- 3 evőkanál zabkorpa
- 5-6 ágacska menta
- só, bors
- olaj a sütéshez
Így készül:
Készítsünk a darált húsból és a többi hozzávalóból fasírtmasszát, és süssünk apró – diónál kisebb golyócskákat – belőle. Míg a golyók szalvétán szikkadnak, állítsuk össze a salátát. Minden zöldféle mehet bele vegyesen, akár bébispenót, uborka és zellerszár is, de igazán ízletes a rukkolától lesz. Tálaláskor halmozzuk a saláta tetejére a húsbonbonokat, és kínáljunk hozzá könnyű, kefires salátaszószt. Öntet: kefir, fél citrom leve, finomra vágott petrezselyem, só, bors