Az eperhab mindenkinek a kedvence, és nemsokára itt van az eperszezon is! Április végétől már találhatsz friss hazai gyümölcsöt a piacokon, ezért semmiképp se hagyd ki ezt a mennyei desszertet a repertoárodból.

Indul az eperszezon: ezt a diétás desszertet sütni sem kell

Fogadjunk, hogy a te nagymamád is készített eperhabot, amikor nála voltál! Idézzük fel a feledhetetlen ízeket együtt! Gyors, könnyû és nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 3- 4 evőkanál diétás cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • fél citrom reszelt héja vagy 1 teáskanál citromlé

Így készítsd el az eperhabot:

  1. Az epret pucold meg, jól mosd át a szennyeződésektől, majd szűrön csöpögtesd le.
  2. Néhány szép eperszemet rakj félre díszítésnek, a többi epret botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd össze.
  3. A tojássárgáját és a tojásfehérjét óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét verd fel kemény habbá. Amikor már elég masszív lett a hab, fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, míg keménnyé nem válik a fehérjehab.
  4. Az eperpürét lassú, óvatos mozdulatokkal keverd el a kemény habbal, ekkor adagolhatod hozzá a reszelt citromhéjat vagy a citromlevet is.
  5. A kész eperhabot kanalazd kis tálkákba vagy poharakba, és ha hűsítőként fogyasztanád, érdemes 15-20 percig a hűtőbe rakni a habot, hogy lehűljön. Ennél tovább már ne tárold, mert a hab szétesik és levet fog ereszteni.
  6. Tálaláskor tegyél a tetejére friss eperszemet, díszítheted még friss mentalevéllel vagy bazsalikommal is. Ha édesszájú vagy, tejszínhabbal és egy kis csokireszelékkel is megspékelheted az eperhabot.

 

A megmaradt tojássárgáját ne dobd ki, mert remekül felhasználhatod más ételekhez is. Majonézt vagy hollandi mártást készíthetsz belőle, de például a carbonara szósz is sokkal fényesebb és gazdagabb lesz, ha csak tojássárgáját használsz egész tojás helyett. Ez édesszájúak felhasználhatják créme brulée készítésekor, vagy házi fagylaltot, pudingot is főzhetnek belőle.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mit szabad és mit tilos enni, ha keto diétázol?
Manapság az egyik legnépszerűbb, legtöbbek által követett fogyókúrás irányzat, de vajon te tudod pontosan mit szabad és mit tilos ilyenkor megenned?
Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.
Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta
Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.
Ezt az új diétás kókuszgolyót imádni fogod, pillanatok alatt kész
Ez az egyszerű zöldség az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert. Sósan és édesen is isteni.
Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.

Ajánlataink