Rózsa
Az ehető virágok egyik legszebbje, amely nemcsak finom, de még egészséges is! Enyhíti a torokfájdalmakat, ha rózsavízzel öblögetünk. A többi virághoz hasonlóan szintén alkalmas gyümölcssaláták ízesítéséhez, de jó kiegészítője lehet italoknak, dzsemeknek is. Minél sötétebb a szirom színe, annál intenzívebb az íze.
Receptajánló: Rózsás dinnyesaláta
Cukkinivirág
Nagy kedvenc, amit akár ki is süthetünk. Ez a narancssárgás-sárgás virág késő tavasztól érhető el, és lágy ízének köszönhetően sokak kedvence. Kifejezetten finom vajban kisütve, de akár meg is tölthetjük, például ricottával, amit különböző zöldfűszerekkel ízesíthetünk.
Receptajánló: Chilis borjúhússal töltött cukkinivirág
Gyermekláncfű
Bizony, a pitypang is az ehető virágok közé tartozik, sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hiszen az egészségre gyakorolt pozitív hatásai nem elhanyagolhatóak. Antioxidánsokban gazdag, megregulázza a magas vércukorszintet. Szirmait szórjuk italunkba vagy salátákra, de használhatjuk a leveleit is, amelyek íze leginkább a spenótéra hasonlít.
Receptajánló: Pitypangsaláta