Chiamag
A chiamag (aztékzsálya-mag) gazdag ómega 3, ómega 6 és ómega 9 zsírsavakban. Nagyszerű természetes rostforrás, nagy mennyiségben található benne fehérje és ásványi anyagok, mint például foszfor, magnézium és kalcium. Természetes formájában gluténmentes, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Semleges ízű és illatú, így gyakorlatilag bármilyen élelmiszerrel keverve fogyasztható.
Lenmag
Gyulladáscsökkentő hatású, véd a rák egyes fajtáitól, valamint a szív- és érrendszeri betegségektől. Gazdag ómega 3 zsírsavakban. Magas lignántartalma csökkenti a menopauza idején jelentkező hőhullámokat és csontritkulást. Magas rosttartalma segíti a bélműködést. Jótékony hatását leginkább akkor fejti ki, ha őrölve fogyasztjuk.
Tökmag
Kiemelkedően magas a mangán-, a magnézium-, a kálium- és a foszfortartalma. Gazdag ómega 3 zsírsavakban és cinkben, ennek köszönheti gyulladáscsökkentő hatását. Magnézium- és cinktartalma segíti a csontsűrűség megfelelő szinten tartását. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a jóindulatú prosztatamegnagyobbodást. Megőrölve sütéshez is felhasználható.
Fenyőmag
Diós illatú, mandulás ízű mag. Gazdag fehérjében, többszörösen telítetlen zsírsavakban, ezért elősegíti az izomépítést és beindítja a fogyást. Teltségérzetet biztosít. Magas cink-, kalcium- és magnéziumtartalma segíti az anyagcsere-folyamatokat. Nagy mennyiségű E-vitamin-tartalma segíti a méregtelenítés folyamatát, megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket. Könnyen avasodik, ezért mindig csak kis mennyiséget vásároljon és fogyasztásig tárolja hűtőszekrényben.
Mák
Gazdag fehérjében és vitaminokban. Értékes B1-, B2-, B6-vitamin- és niacinforrás. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot. A mák olajának magas foszfortartalma segíti a kalcium hatékony felszívódását és a csontokba épülését.
Kendermag
Gazdag esszenciális zsírsavakban. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, helyreállítja a vérkeringést. Javítja az anyagcsere működését, erősíti az immunrendszert. Enyhíti az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit és a menstruációs görcsöket. Fizikai igénybevétel után segíti a regenerálódást. Táplálja és ápolja a száraz, érzékeny bőrt, helyreállítja a haj egészségét.
Napraforgómag
Gazdag E-vitaminban, folsavban, szelénben, cinkben és vasban. Ezeknek köszönhetően csökkenti a szívbetegségek, a rák és egyéb, sejtkárosodással járó betegségek kialakulását. Javítja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, ezért fogyókúrázóknak is ajánlott. Magas E-vitamin-tartalma erősíti a sejteket, segíti a sejtfalak egészségének megőrzését, regenerálódását. B1-vitamintartalma támogatja az idegrendszer zavartalan működését.