Mindenkinek kell!
A szervezet nem képes raktározni a fehérjét, emiatt folyamatosan pótolni kell azt. Sokan hiszik, hogy elegendő proteint fogyasztanak, de nézzük például a csirkemellet, aminek köztudottan magas a fehérjetartalma. Nos, 100 gramm csirkemellben mindössze 30 gramm található! A WHO ajánlása szerint pedig testtömeg-kilogrammonként egy gramm fehérjére van szüksége mindenkinek naponta. Kisgyerekeknek a növekedéshez, az egészséges fejlődéshez, felnőtteknek az izomtömeg megőrzéséhez és a csontok védelméhez, különösen a 40. életév után. Ráadásul, ha aktívan élünk, esetleg sportolunk, még több fehérjét igényel a szervezetünk! Erre kínál megoldást a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék, amely abban segít, hogy mindennap hozzájussunk a megfelelő mennyiségű proteinhez, és ezzel megadjuk szervezetünknek azt, amire valóban szüksége van.
100%-ban növényi!
A hagyományos fehérjeforrásokkal szemben a mesterséges színezék-, ízfokozó-, és tartósítószer-mentes Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék nem tartalmaz sót, telített zsírsavakat, felesleges kalóriákat, és a vegetáriánus, vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják. Az étrend-kiegészítő előállításához használt szóját, búzát és borsót a cég organikus farmjain fenntartható módon, a legszigorúbb ellenőrzési folyamatok mellett termesztik, így abban is biztosak lehetünk, hogy a kilencféle esszenciális aminosav mellett a fontos vitaminok és ásványi anyagok is megfelelő mennyiségben kerülnek bele.
Egészséges és kényelmes!
A Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék a legjobb természetes eredetű fehérje étrend-kiegészítő, amit könnyen bárhol és bármikor fogyaszthatunk. Csak adjunk hozzá egy evőkanállal (10 gramm, vagy akár többet a napi szükségletünknek megfelelően) belőle bármilyen ételhez, hogy az még finomabb és egészségesebb legyen! Sokféleképpen beépíthető a napi étrendbe, kerülhet reggelibe, ebédbe, vacsorába, variáljuk úgy, ahogy nekünk a legjobb! Sőt, akár smoothie, palacsintatészta, kenhető krémek, mártogatósok, levesek alapanyagát is képezheti, ha pedig útközben fogyasztanánk, akkor keverjük az italunkba, és vigyük magunkkal!
Így készítsd el!
Sárgarépás lencsekrém
Ez a zamatos krém kitűnően alkalmas előételként felszolgált zöldségek mártogatós szószaként, de pirítósra is kenhető. A magas fehérjetartalmú és vitaminokkal teli krém tökéletes egy kis egészséges nassolásra, de egy buliban is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 150 g vörös lencse
- 150 g sárgarépa apróra vágva
- 2 evőkanál miso paszta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 mérőkanál Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék (1 mérőkanál = 10 g)Ízlés szerint: 2 szál koriander durvára vágva
Elkészítése: Tedd a sárgarépát és a lencsét egy fazékba, öntsd fel vízzel. Főzd puhára a zöldségeket, majd engedd le róla a vizet. A koriander kivételével tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold sűrű állagú pasztává. Add hozzá a koriandert és a szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket. Végül sózd és borsozd ízlés szerint.
Tipp: A főzés előtt válogasd át kézzel a (száraz) lencsét. A zacskós lencsében gyakran előfordulnak kis kavicsok, melyek turmixolás közben károsíthatják a turmixgépet.
Energiabomba smoothie
Hozzávalók:
- 1,5 dl víz
- 1/3 ananász, apró darabokra vágva
- 1 mérőkanál szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
- fél uborka
- 1 marék friss bébi spenót
Elkészítése:
Távolítsd el az ananász és a grépfrút héját, mosd meg az uborkát és a spenótot, majd kockázd fel az összes zöldséget és gyümölcsöt. Tedd a gyümölcsöket és zöldségeket, a vizet és a Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket a turmixgépbe. Keverd sima, pépes állagúra, és már fogyasztható is!