Azt hiszed, csak a sportolóknak van szükségük fehérjére? Kortól, nemtől és életmódtól függetlenül mindenki étrendjében ott kell lennie ennek a nélkülözhetetlen tápanyagnak, mégpedig megfelelő mennyiségben!

Szuper ötletek: így készítsd el a fehérjeport

Mindenkinek kell!

A szervezet nem képes raktározni a fehérjét, emiatt folyamatosan pótolni kell azt. Sokan hiszik, hogy elegendő proteint fogyasztanak, de nézzük például a csirkemellet, aminek köztudottan magas a fehérjetartalma. Nos, 100 gramm csirkemellben mindössze 30 gramm található! A WHO ajánlása szerint pedig testtömeg-kilogrammonként egy gramm fehérjére van szüksége mindenkinek naponta. Kisgyerekeknek a növekedéshez, az egészséges fejlődéshez, felnőtteknek az izomtömeg megőrzéséhez és a csontok védelméhez, különösen a 40. életév után. Ráadásul, ha aktívan élünk, esetleg sportolunk, még több fehérjét igényel a szervezetünk! Erre kínál megoldást a Nutrilite Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék, amely abban segít, hogy mindennap hozzájussunk a megfelelő mennyiségű proteinhez, és ezzel megadjuk szervezetünknek azt, amire valóban szüksége van.

100%-ban növényi!

A hagyományos fehérjeforrásokkal szemben a mesterséges színezék-, ízfokozó-, és tartósítószer-mentes NutriliteSzója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék nem tartalmaz sót, telített zsírsavakat, felesleges kalóriákat, és a vegetáriánus, vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják. Az étrend-kiegészítő előállításához használt szóját, búzát és borsót a cég organikus farmjain fenntartható módon, a legszigorúbb ellenőrzési folyamatok mellett termesztik, így abban is biztosak lehetünk, hogy a kilencféle esszenciális aminosav mellett a fontos vitaminok és ásványi anyagok is megfelelő mennyiségben kerülnek bele.

Egészséges és kényelmes!

A NutriliteSzója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék a legjobb természetes eredetű fehérje étrend-kiegészítő, amit könnyen bárhol és bármikor fogyaszthatunk. Csak adjunk hozzá egy evőkanállal (10 gramm, vagy akár többet a napi szükségletünknek megfelelően) belőle bármilyen ételhez, hogy az még finomabb és egészségesebb legyen! Sokféleképpen beépíthető a napi étrendbe, kerülhet reggelibe, ebédbe, vacsorába, variáljuk úgy, ahogy nekünk a legjobb! Sőt, akár smoothie, palacsintatészta, kenhető krémek, mártogatósok, levesek alapanyagát is képezheti, ha pedig útközben fogyasztanánk, akkor keverjük az italunkba, és vigyük magunkkal!

Így készítsd el!

Sárgarépás lencsekrém

Ez a zamatos krém kitűnően alkalmas előételként felszolgált zöldségek mártogatós szószaként, de pirítósra is kenhető. A magas fehérjetartalmú és vitaminokkal teli krém tökéletes egy kis egészséges nassolásra, de egy buliban is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 150 g vörös lencse
  • 150 g sárgarépa apróra vágva
  • 2 evőkanál miso paszta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 mérőkanál Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék (1 mérőkanál = 10 g)Ízlés szerint: 2 szál koriander durvára vágva

Elkészítése: Tedd a sárgarépát és a lencsét egy fazékba, öntsd fel vízzel. Főzd puhára a zöldségeket, majd engedd le róla a vizet. A koriander kivételével tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold sűrű állagú pasztává. Add hozzá a koriandert és a szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket. Végül sózd és borsozd ízlés szerint.

Tipp: A főzés előtt válogasd át kézzel a (száraz) lencsét. A zacskós lencsében gyakran előfordulnak kis kavicsok, melyek turmixolás közben károsíthatják a turmixgépet.

Energiabomba smoothie

Hozzávalók:

  • 1,5 dl víz
  • 1/3 ananász, apró darabokra vágva
  • 1 mérőkanál szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • fél uborka
  • 1 marék friss bébi spenót

Elkészítése:

Távolítsd el az ananász és a grépfrút héját, mosd meg az uborkát és a spenótot, majd kockázd fel az összes zöldséget és gyümölcsöt. Tedd a gyümölcsöket és zöldségeket, a vizet és a Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket a turmixgépbe. Keverd sima, pépes állagúra, és már fogyasztható is!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.