A bizalomról rengeteget beszélünk, de ha meg kellene fogalmazni, hogy mit jelent, a többség csak a megcsalásra gondol ilyenkor. Pedig sok összetevője van annak, hogy miként épül fel egy kapcsolatban a kölcsönös bizalom. Íme, néhány fontos jel, ami azt mutatja, megbízhatunk a partnerünkben.

Bízom benne, mert…

Megosztja az érzelmeit

Tudjuk, hogy a férfiak többségének ez nagyon nehéz, szívesebben dolgozzák fel magukban a történéseket. Nehezen mutatják ki, ha megérinti őket valami, nem szívesen teszik közszemlére az örömöt, a boldogságot, a bánatot különösképpen. De egy párkapcsolatban ez nem működik. A nyitottság, annak megmutatása, hogy érző, sérülékeny lélek vagyok, nem csökkenti senkinek a férfiasságát. Ha a partnerünk képes nyíltan és őszintén beszélni az érzelmeiről, az fontos jele az irántunk érzett bizalmának. Ennek alapfeltétele, hogy meg tudjuk hallgatni őt kritika és gúnyolódás nélkül. Az őszinte beszélgetések segítenek abban, hogy gyorsabban feldolgozzuk a hétköznapok kisebb-nagyobb konfliktusait.

Élénk szemkontaktus

Minden mély emberi kapcsolat alapja, ha merünk és tudunk egymás szemébe nézni, elmerülni benne, fogadjuk és viszonozzuk a másik pillantását. A nyíltszívű, tiszta szándékú embereknek ez semmiféle gondot nem okoz. A jó hír az, hogy ezt a képességet lehet fejleszteni, amint javul az önértékelésünk és önbizalmunk, sokkal bátrabban merünk a másik szemébe nézni.

Bevallja, ha baj van

A bizalom másik fontos jele, hogy nem hallgatja el, ha nehézségek vannak a munkahelyén, ha rezeg a léc vagy épp felmondtak neki. Intő jel, ha a partnerünk mindig zűrzavaros történetek mesélésébe kezd olyan egyszerű esetekben, mint amikor be kellett volna fizetni egy csekket vagy elintézni egy hivatalos ügyet. Aki a kisebb tévedésekért, hibákért is vállalja a felelősséget, az a nagyobbakért is fogja.

Mesél a napjáról

Ha egy férfi beavat bennünket a munkahelyi történésekbe, a dilemmáiba, akkor számít a véleményünkre, meglátásainkra, tudja, hogy érdemes megosztani a gondjait. Ha arról is mesél, min nevettek egy nagyot az edzőteremben a fiúkkal, akkor végképp legyünk elégedettek, hiszen bizonyos szempontból „fiúsítva” lettünk. Ez már komoly egyenrangúságot mutat egy férfi gondolkodásában.

Képes változtatni a programján

A kapcsolat elmélyülését és a bizalom magas szintjét mutatja az is, ha a férfi képes cirkusz és szemrehányások nélkül elfogadni, hogy váratlan esemény miatt módosítani kell a közös vagy egyéni programokon. Ha a pár túl van a hatalmi harcokon, a „ki az erősebb” játékokon, akkor mindketten megértik és belátják, hogy néha esetleg le kell mondani a fociról, mert mondjuk, későn jutott eszünkbe a szülői értekezlet.

Bemutat a rokonainak, barátainak

A bizalom egyik legfontosabb jele, ha a férfi gondolkodás nélkül bevon a családi életébe, idővel természetes lesz, hogy együtt veszünk részt a családi eseményeken. Ha meg a barátainak, kollégái nak is bemutat, azt is tudhatjuk, hogy nincsenek kétségei a kapcsolatunk felől.

Nem ódzkodik a testi érintéstől

Ha nemcsak a hálószobára szorítkoznak az érintések, hanem szívesen sétál kézen fogva vagy szívesen ölelkezik társaságban, ez azt mutatja, hogy maximálisan vállalja a kapcsolatot. Az apró kedves mozdulatok, ahogy felsegíti a kabátot vagy egy-egy gyengéd puszi mind ennek a jele. Az érintések rengeteget elárulnak arról, mennyire bízik egymásban két ember.

Közös számla

Nem mindenkinek egyértelmű, hogy a párkapcsolatban jobb, ha a pénz is közös. Legalábbis egy része, a költségek és a terhek fizetése. Ám ha a férfi hozzáférést biztosít a bankszámlájához, szemernyi kétségünk se legyen, hogy tökéletesen bízik bennünk. A közös pénzügyi tervek, célok és azok megvalósítása minden kapcsolat próbája. Ha sikerül jól teljesítenünk, ez azt mutatja, jól működünk együtt.

Ezek is érdekelhetnek

Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.

Ajánlataink