Az egyre rövidülő nappalok, az állandó szürkeség és a hideg sokakat morcossá tesz. Ön is közéjük tartozik? Ne engedje, hogy a zord időjárás elrontsa a kedvét. Próbálja ki tippjeinket, hogy jókedvű és pozitív maradjon a téli hónapokban is.

Maradjon pozitív!

Eddzen télen is!

Nehéz motivációt találni a szabadtéri edzésre akkor, amikor kint 0 fok körül van a hőmérséklet. Gondoljon arra, hogy a téli edzés nagyon jó alapozás a nyári időszakra, ráadásul a hidegben több kalóriát és zsírt éget el, mint egy hasonló, de kellemes melegben végzett edzésen. A szabadban végzett edzés hangulata egyedi és utánozhatatlan, segít elűzni a rossz hangulatot. Ha mégsem tudja magát rászánni a szabadtéri edzésre, járjon edzőterembe. Készítsen edzéstervet, hogy megfelelően fejlődjön, és gondoskodjon a változatosságról is.

Egyen jókedvre derítő ételeket!

A borús hangulatot elűzheti finom falatokkal is – persze nem az édességekre gondolunk. A finomított cukorból és lisztből készült ételek ugyanis felpörgetnek, és átmenetileg jókedvet is okozhatnak, ám akár már egy óra elteltével újra lehangoltság jelentkezhet a vércukorszint csökkenése miatt. A cukrászsütemények, sós chipsek, cukrozott üdítők fogyasztása felboríthatja a szervezet biokémiai egyensúlyát és hangulatromlást idézhet elő. Segít elűzni a rosszkedvet egyebek közt a banán, a friss és az aszalt gyümölcsök, a mandula, a lazac, a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek és egy-két kocka magas kakaótartalmú csokoládé.

Járjon társaságba!

A medvék visszavonulnak a barlangjukba és hibernálják magukat tavaszig, de az emberek ezt – szerencsére – nem tehetik meg. A társas kapcsolatok segítenek, hogy jókedvű legyen a szürke napokon is. Szánjon időt mindennap a barátaira. Hogy ez egy gyors ebéd vagy nyugodt vacsora, esetleg közös játék vagy csak telefonos beszélgetés, mindegy. A lényeg az, hogy ápolja kapcsolatait, éljen társasági életet.

Élvezze a telet!

Igen, a télben is rengeteg szép dolog van. Kóstoljon finom meleg italokat, sétáljon nagyokat a hidegben, fedezze fel a téli sportokat. Ha megtanulja élvezni és értékelni az apró örömöket, könnyen távol tudja tartani a negatív gondolatokat. Egy hosszú, fárasztó nap után nincs jobb, mint forró teát kortyolgatni a pattogó tűz előtt.

Utazzon télen is!

Nem csak nyáron lehet szabadságra menni. Ha télen utazik, ugyanúgy számos érdekes program közül választhat. még a városnézésről sem kell lemondania, csak öltözzön fel melegen. Ráadásul már most elkezdhet gondolkodni azon, hol tölti a nyári szabadságát. vásároljon kedvezménnyel repülőjegyet, és foglaljon le szállásokat akár fél áron.

Öltözzön melegen!

Ha fázik, biztosan nem tud örülni a tél szépségeinek. Sokan gyűlölik a télikabátot, utálatos hóembernek érzik magukat a több réteg ruha fölé vett meleg kabátban. A legjobb lélekmelegítő a hideg napokon egy puha meleg sál, sapka, és persze a kesztyűről sem szabad megfeledkezni.

Pótolja a napfényt!

Szervezetünk napfény hatására állít elő D-vitamint, de a téli hónapokban a nap sugarai nem elég erősek ehhez. A D-vitamin fontos szerepet játszik a hangulat szabályozásában: hiányában gyakori a rosszkedv és a depresszió. A napfény növeli a szerotoninszintet. A depresszióra hajlamos embereknél azt tapasztalták, hogy a szerotonin és a dopamin vegyületek koncentrációja kifejezetten alacsony.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink