A hosszú párkapcsolat örömei: kényelem, hűség… és megbízhatóan ugyanolyan szex napról napra, évről évre. Hogy ez utóbbit is az előnyök közé soroljuk? Igen, mert vannak szép számmal olyan párok, akik az idő haladtával nemhogy eltávolodnának egymástól, éppen ellenkezőleg, még közelebb kerülnek, és a szex is egyre intimebb, meghittebb lesz közöttük. Mi a titkuk? Jó néhány párt megkérdeztünk, s meg osztjuk önökkel, hogyan lehet a vágyat ébren tartani.

Titkok

Titok 1# FELÍRJUK A NAPTÁRBA, MIKOR FOGUNK SZEXELNI

„A férjem és én is sokat utazunk, a munkánk gyakran szólít külföldre mindkettőnket. Amíg csak Csaba utazott, kitaláltuk, hogy minden utazás előtt szexelünk, és akkor is összebújunk, amikor megérkezik. Nem vicc: van egy naptárunk a konyhában, és ott jelöljük azokat a napokat, amikor biztosan lesz egy kis hancúr. Amióta az én munkám is utazással jár, kicsit nehezebb a helyzet, de ilyenkor is nagyon találékonyak vagyunk. Előfordult már, hogy a reptér közelében futottunk össze, és olyan is, hogy egy idegen város szállodájában töltöttünk pár órát. Izgalmas és közben mégis meghitt minden alkalom. Nekünk eddig bevált.”
(Krisztina és Csaba, 16 éve házasok)

Titok 2# ŐSZINTÉK VAGYUNK EGYMÁSHOZ

„A mi titkunk az, hogy sokat beszélünk a szexről. A nyílt kommunikáció biztosítja az állandó izgalmat. Volt, hogy nem jutottam fel a csúcsra, de nem vártam arra, hogy kitalálja, mit szeretnék. Őszintén elmondtam, hogyan nyúljon hozzám, hogy örömet szerezzen. Én sem tudom mindig minden pillanatban, hogy ő mire vágyik, és ilyenkor szeretem, ha megmondja, mit tegyek. Az ilyen beszélgetéseknek hála elértünk egy egészen újfajta intimitást, és mindig meg tudjuk lepni a másikat.”
(Abigél és Tamás, 18 éve házasok)

Titok 3# KAMASZKÉNT VISELKEDÜNK

„Ezer éve ismerjük egymást, három gyerekünk van, de a férjem és én még mindig tudunk úgy viselkedni, mintha 16 évesek lennénk. Gyakran randizunk olyan helyen, amihez már öregek vagyunk – moziban, kocsmában, parkban, autós moziban –, és ilyenkor bizony a szexszel sem várunk hazáig… ha otthon dolgozik, rendszeresen bemegyek hozzá, és megcsókolom, vagy egyszerűen csak kivillantom a melltartóm, megsimogatom. Ugyanígy viselkedünk társaságban is: egy lopott pillantás, egy érintés az asztal alatt magában hordozza a későbbi fantasztikus szex ígéretét.”
(Klaudia és Tamás, 11 éves házasok)

Titok 4# VAN IDŐNK EGYMÁSRA

„Az emberek azt hiszik, ha kapcsolatban élnek, a szexre már nem kell sok időt fordítani. Mindenki tudja a dolgát, megy minden a megszokott koreográfia szerint, elég csupán néhány perc az intimitásra. Nálunk ez nem így van. Mi mindig megadjuk a módját az együttlétnek, és ha néhány percünk van, inkább csak összebújunk, és tudjuk mindketten, eljön majd a mi időnk. A férjem nagylelkű szerető, fontos neki, hogy nekem igazán jó legyen. És tudja, hogy ehhez időre van szükség.”
(Mária és Gyula, 10 éve házasok)

Titok 5# SZERETJÜK AZ IZGALMAKAT

„Mi gyakran szerelmeskedünk olyan helyen, ahol mások még csak meg sem csókolnák egymást. Soha nem tervezzük, egyszerűen csak megtörténik a dolog. Nem tudom, izgat-e bennünket, hogy megláthatnak minket – nekem nem ez jár a fejemben, amikor mondjuk a tengerparton, távol mindenkitől egy törülköző alatt szexelünk. Egyszerűen csak őt látom, őt akarom… Ennyi.”
(Csilla és Balázs, 16 éve házasok)

Titok 6# MINDKETTEN KEZDEMÉNYEZÜNK

„Úgy látom, a legtöbb kapcsolatban csak az egyik fél kezdeményez. Ilyenkor akaratlanul is több az elutasítás, ami hatalmi harcokhoz, sértettséghez, megbántottsághoz vezethet. Mi mindketten bátran kezdeményezünk. Be kell vallanom, ritka az elutasítás, de persze előfordul, hiszen gyakran fáradtak vagyunk, szorongunk a gyerek vagy éppen a munkánk miatt. De másnap vagy a következő nap úgyis egymás karjaiban kötünk ki, és nem tartjuk számon, mikor ki fordul a másik felé.”
(Andrea és Gábor, 21 éve házasok)

Titok 7# NYITOTTAK VAGYUNK

„Nem nézek pornót, de vannak filmek és könyvek, amelyek inspirálnak, hogy legyek kicsit vadabb az ágyban. Erre már a férjem is rájött, és élvezi az ilyen szárnypróbálgatásaimat. Partner abban, hogy játsszunk.”
(Erika és András, 11 éve házasok)

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink