Az 1500 kalóriás étrend menüjét igen színesen és változatosan össze lehet állítani, ezt bizonyítja az alábbi ételsor is. A Diéta és Fitnesz magazin legújabb lapszámában megtalálható egy teljes heti 1500 kalóriás étrend dietetikus szakértőnktől, Fülöp Lilitől, ebből adunk most egy kis ízelítőt. (A receptek 1 személyre szólnak.)
Reggeli
Éjszakás chiapuding
30 g zabpehely, 1 ek chiamag, 100 ml kókuszital, 50 g görög joghurt, 1 marék bogyós gyümölcs (előző este kell bekeverni):
290 kcal
Tízórai
1 db közepes alma, 4 db korpás keksz
148 kcal
Ebéd
Sült csirkecomb zöldséges basmati rizzsel
A csirkéhez: 1 db bőr nélküli csirkefelsőcomb, 1 tk olaj, só, bors, zöldfűszerek.
A rizshez: 50 g basmati rizs (szárazon mérve), 40 g brokkoli, 40 g sárgarépa, só
Elkészítés: A megmosott, papírtörlővel megszárított csirkecombot kend át az olajjal és a fűszerekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. A kimért rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára a felaprított zöldségekkel.
515 kcal
Uzsonna
1 kis doboz natúr joghurt, 15 g zabpehely
147 kcal
Vacsora
Görög saláta
1 db paradicsom, 60 g uborka, ½ fej lila hagyma, 30 g olajbogyó, 80 g light feta sajt, 1 ek citromlé, 1 tk olívaolaj, bazsalikom, só, bors + 50 g teljes kiőrlésű pirítós
Elkészítés: A megtisztított, felaprított zöldségeket forgasd össze a felkockázott fetával és a többi hozzávalóval.
410 kcal
Összesen: 1510 kcal; 89 g fehérje; 52 g zsír; 163 g szénhidrát
A teljes heti 1500 kalóriás menüt megtalálod a Diéta és Fitnesz legfrissebb számában! Keresd az újságárusoknál vagy elektronikusan a digitalstand.hu/dietaesfitnesz oldalon.