Mandula
Fontos energia- és tápanyagforrás. Gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, amelyek csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét. Jó E- és B-vitamin-forrás, és nagy mennyiségű folsav is található benne. Serkenti az emésztést, jótékony hatással van a máj- és hasnyálmirigy-problémákra. Napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával sokat tehet az egészsége megőrzéséért.
Kecskesajt
Zsírtartalma magasabb, mint a tehéntejé, de ezek a zsírok könnyebben emészthetők, így kevésbé megterhelőek a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. A kecskesajt az egyik legjobb forrása a vajsavnak, amely jótékonyan hat az anyagcsere-folyamatokra és segít az elhízás megelőzésében.
Menta
Étvágycsökkentő hatása van, serkenti az anyagcserét, így hozzájárul a fogyáshoz. Könnyíti az emésztést, csökkenti a haspuff adással, gázképződéssel járó emésztési zavarokat. Frissítő, hűsítő aromájának köszönhetően segít megszabadulni a rossz lehelettől. A mentalevél fitovegyületeket tartalmaz, amelyek meggátolják a rákos sejtek növekedését a hasnyálmirigyben és a májban.
Lila káposzta
Rengeteg ásványi anyag és vitamin található benne. Erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában, segít a máj méregtelenítésében, enyhíti a gyulladást, jó hatással van az emésztésre és mindenféle gyomorproblémára. Az antocián, ami a káposzta lilás színét adja, véd a rákos megbetegedésektől, serkenti az agyműködést és védelmet nyújt a szívnek.
Tonhal
Magas protein- és alacsony energiatartalma miatt a fogyókúrázók egyik kedvenc étele. Húsa sok szelént, magnéziumot, B-vitamint és ómega 3 zsírsavat tartalmaz. Ez utóbbi fontos szerepet játszik a hasi zsírpárnák kialakulásáért felelős gének szabályozásában. Kutatások azt bizonyítják, hogy a saját levében eltett tonhal tartalmazza a legtöbb ómega 3 zsírsavat.