Sokan megrettennek, ha egészséges, tápláló menüt kell összeállítaniuk. Segítünk, hogy néhány egyszerű alapanyagból ízletes és minden diétába beilleszthető ételeket varázsoljon az asztalra.

5 alapanyag, 5 recept diétázóknak

Mandula

Fontos energia- és tápanyagforrás. Gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, amelyek csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét. Jó E- és B-vitamin-forrás, és nagy mennyiségű folsav is található benne. Serkenti az emésztést, jótékony hatással van a máj- és hasnyálmirigy-problémákra. Napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával sokat tehet az egészsége megőrzéséért.

Kecskesajt

Zsírtartalma magasabb, mint a tehéntejé, de ezek a zsírok könnyebben emészthetők, így kevésbé megterhelőek a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. A kecskesajt az egyik legjobb forrása a vajsavnak, amely jótékonyan hat az anyagcsere-folyamatokra és segít az elhízás megelőzésében.

Menta

Étvágycsökkentő hatása van, serkenti az anyagcserét, így hozzájárul a fogyáshoz. Könnyíti az emésztést, csökkenti a haspuff adással, gázképződéssel járó emésztési zavarokat. Frissítő, hűsítő aromájának köszönhetően segít megszabadulni a rossz lehelettől. A mentalevél fitovegyületeket tartalmaz, amelyek meggátolják a rákos sejtek növekedését a hasnyálmirigyben és a májban.

Lila káposzta

Rengeteg ásványi anyag és vitamin található benne. Erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában, segít a máj méregtelenítésében, enyhíti a gyulladást, jó hatással van az emésztésre és mindenféle gyomorproblémára. Az antocián, ami a káposzta lilás színét adja, véd a rákos megbetegedésektől, serkenti az agyműködést és védelmet nyújt a szívnek.

Tonhal

Magas protein- és alacsony energiatartalma miatt a fogyókúrázók egyik kedvenc étele. Húsa sok szelént, magnéziumot, B-vitamint és ómega 3 zsírsavat tartalmaz. Ez utóbbi fontos szerepet játszik a hasi zsírpárnák kialakulásáért felelős gének szabályozásában. Kutatások azt bizonyítják, hogy a saját levében eltett tonhal tartalmazza a legtöbb ómega 3 zsírsavat.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink