Nemcsak az a jó benne, hogy cukor nélkül készül és így nem hizlal… Hanem az is, hogy isteni finom! Gyerkőcöknek szuper uzsonna a suliba, munkahelyre a legjobb nasi! Próbáld ki!
Hozzávalók a tésztához:
(6db-hoz)
- 45 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 15 g holland kakaópor (20-22%-os)
- 80 g lágy vaj
- 20 g diétás cukor porrá darálva
- 1 cs vaníliás cukor (diétás)
- 85 g tej
- 2db tojás
- 5g sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- keserű csoki darabkák
- 12 szem fagyasztott meggy
Elkészítés:
1. A lágy vajat dolgozd össze a porrá darált édesítőszerekkel, lehetőség szerint használj robotgépet.
2. Ehhez az alaphoz add hozzá egyesével a tojásokat, majd 3-4 részletben a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket. Legvégül két részletben keverd a muffin tésztájába a tejet is – ehhez a művelethez egy fakanál is tökéletesen megfelel.
3. A masszát kanalazd bele a papír muffin papírokba, de a kosárkákat ne színültig, csak félig töltsd.
4. Ezután csokidarabokat és muffinonként 2-2 szem meggyet is nyomkodj a masszába. Erre megint megint jöhet egy vékony réteg sütimassza.
5. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben röpke 20 perc alatt készre sül. Isteni finom!
Tippek:
- Fontos, hogy a tésztához vajat és ne margarint használj!
- A vaj tényleg szoba hőmérsékletű legyen, mert csak így lehet jól kihabosítani
- A mirelit meggyet kiolvasztás után csepegtesd le, hogy ne áztassa el a sütit.
- A sütőport ne adagold túl, mert deformáltak lesznek a muffinok.
- A sütési idő sütőfüggő, figyelj, nehogy megégjen a tészta!