Energiát adó hétvégi reggeli, egészséges desszert vagy „második” egy könnyű leves után ebédre. A zabkásával töltött sült alma a fogyókúrás étrendbe is beleférhet.

Zabkásával töltött sült alma – édes fogás fogyni vágyóknak

A fogás egyik főszereplője, a zabpehely lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, tehát hosszú időre eltelít. A recept cukrot nem, mindössze 2 evőkanál, azaz személyenként csupán ½ evőkanál mézet tartalmaz, emellett a zabkásával töltött sült alma édességét maga az alma, valamint a natúr (tehát nem cukrozott!) aszalt áfonya adja. 1 adagban nagyjából 300-310 kcal van. Az kalóriatartalmát csökkentheted, ha a mézet lecseréled energiamentes folyékony édesítőre, sztíviára, eritritre.

Ha a zabkását jobban szereted víz helyett tejben főzni, akkor ennél a receptnél a víz felét helyettesítsd nyugodtan sovány tejjel vagy növényi itallal.

 

Zabkásával töltött sült alma

Hozzávalók (4 személyre):

160 g zabpehely

3 csésze víz

2 ek méz

1 evőkanál őrölt fahéj

4 nagyobb, sütéshez való alma

2 ek aszalt áfonya

2 ek aprított dió

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy közepes főzőedényben főzzük meg a zabpelyhet a vízben (vagy a víz és a tej keverékében), főzés közben keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.

2. Az almák tetejét vágjuk le, kanalazzuk ki a húsukat. A gyümölcshúst aprítsuk fel és keverjük a zabkásához, majd ezzel töltsük meg az almákat. A töltött gyümölcsöket helyezzük egy jénai tálba, majd süssük készre körülbelül 30 perc alatt.

3. Az elkészült almákat tálaljuk aszalt áfonyával és felaprított, ízlés szerint szárazon megpirított dióval megszórva.

Elkészítési idő: 40 perc

 

DF-tipp:

A fahéj helyett mézeskalács fűszerkeverékkel is ízesítheted a zabkását, de vaníliával vagy narancslével is nagyon finom. Az aszalt áfonya helyett apróra vágott natúr aszalt barackot vagy mazsolát is használhatsz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Állj fel! Egészségvédő tanácsok ülőmunkát végzőknek
Íme, néhány tipp, hogy kiszabadulhass az irodai szék „rabságából”.
Melyik fontos tápanyagokat tartalmazza a kismama étrendje?
Az anya várandósság alatti életmódja kihat a magzatra is, éppen ezért sem mindegy, hogy milyen élelmiszereket fogyaszt a kismama a terhessége alatt.
Tökéletes őszi főétel: sertéskaraj sült almával és lila hagymával
Az omlós, szaftos hús és a fűszeres, édeskés sült alma páratlan duója a titka ennek az ínycsiklandó főételnek. Egyszerűen elkészíthető, egészséges, és bármilyen alkalomra beválik.
Kell-e a víztisztító, ha mellékíze van a csapból folyó ivóvíznek?
Vajon szükséges-e víztisztító berendezést használni, vagy a csapból folyó ivóvíz fogyasztható akkor is, ha néha úgy érezzük, hogy kellemetlen mellékíze van?
Iktasd ki! 7 furcsa ok a pattanásos bőr hátterében
A felnőttkori pattanások bizony sok kellemetlen percet szereznek, ezért érdemes megkeresni a kiváltó okokat. A Diéta és Fitnesz összegyűjtött néhány érdekes tényezőt, ami a problémához vezethet.
Érdekességek a tojásról, amiket nem biztos, hogy tudtál
A tojás az anyatej után a legjobb minőségű ételünk, mellesleg az emberiség legelterjedtebb fehérjeforrása. A tojásnak számos jótékony hatása van az egészségre.
Melengető finomság: Fűszeres almás-sütőtökös krémleves
A hűvös őszi estékre tökéletes választás az évszak két kedvencéből, a sütőtökből és almából készült fűszeres, melengető krémleves.
Alexander-technika – szelíd gyógymód a krónikus fájdalom ellen
Hanyag tartás, lógó fej, megfeszített végtagok, fájó hát és derék. Ismerős? Az Alexander-technika segítségével nemcsak a panaszokat szüntethetjük meg, de testi-lelki egészségünkért is sokat tehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.