Hozzávalók:
- 300 g alma
- 100 g zabpehely
- 100 g kókuszreszelék
- 2 tk keserű kakópor
- fahéj
- folyékony édesítő
Elkészítés:
Hámozz meg, majd reszelj le 300 g almát, és nyomkodd ki a levét. Keverd össze 100 g zabpehellyel, 100 g kókuszreszelékkel, 2 tk keserű kakaóporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal és folyékony édesítőszerrel. Gyúrd össze, és tedd a hűtőbe legalább 1 órára. Később vizes kézzel formázz belőle golyókat, és hengergesd meg azokat kókuszreszelékben. Érdemes fogyasztásig a hűtőben tárolni.
DF-tipp: Naponta legfeljebb 3 db-ot fogyassz belőle, ha fogyókúrázol.
Paleo változat
Hozzávalók:
- 5dkg mogyoró
- 5dkg mazsola
- 2dkg kókuszzsír
- 1tk kakaópor
- 1ek növényi ital
- fahéj
- rum
- folyékony édesítőszer
- kókuszreszelék
- 1ek növényi tej
Elkészítés
A mogyorót, a mazsolát, a kókuszzsírt, a kakaót és a növényi italt egy aprítógépben keverd össze, majd adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, rumot és az édesítőszert. A masszából formázz golyókat, és hempergesd meg kókuszreszelékben, majd 1-2 órára tedd a hűtőbe.