Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!

 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével

Elsőre azt gondolnánk, hogy a dinnye tele van cukorral, és annak köszönheti édes ízét, és a legtöbben ezért nem mernek belőle falatozni diétázás alatt. Pedig nem kell tőle tartani! Mivel 100 gramm, vagyis nagyjából egy csésze görögdinnye összesen 6 gramm cukrot tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy más gyümölcsökhöz, például szőlőhöz, mangóhoz, de még az ananászhoz és grépfrúthoz képest is kevesebb van benne.

Pá-pá, nyalánkságok!

Ennek a mennyei édes íznek van egy további előnye is: ha dinnyét eszünk, akkor könnyen csillapítja a különböző desszertek iránti vágyunkat, emiatt már csak ezért is kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz a nap folyamán. Ráadásul segít szinten tartani a vércukorszintünket is, így nem tör ránk a farkaséhség. Ezért is érdemes reggelire vagy éppen vacsorára falatoznunk belőle.

Könnyed kalóriák

Nemcsak a cukor-, hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható. Vagyis akár bátran eltüntethetünk akár egy hatalmas szeletet is, akkor sem rontjuk el vele a diétánkat. Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46, a mézdinnyében 64, míg a sárgadinnyében 60 kalória van.

hidratáló étel

Fotó: Shutterstock

Felpörgető titok

Ha kellő mennyiségű dinnyét eszünk, azzal támogatjuk, hogy felpörögjön a szervezetünk anyagcseréje. Mégis hogyan? Magas a rosttartalma, ami támogatja ezt, emellett tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például káliummal, kálciummal, magnéziummal, vassal, amik mind segítenek abban, hogy felgyorsuljon az anyagcsere.

Telítődjünk!

Szinte már egy szelet után azt érezzük, hogy mindjárt kipukkadunk? Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas a víztartalma, így pillanatok alatt eltelít és sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. További előny, hogy hidratálja is a szervezetünket, amire nagy szükség van a forróságban.

dinnye

1. fázis:

Egész nap képes lennék csak dinnyét enni! – vallják ezt sokan. Na de mi lenne, ha valóban kipróbálnánk? Próbáljuk tartani, hogy 1-2 napig csakis dinnyét eszünk, ami elsőre lehet, hogy szigorúnak hangzik, de a benne lévő rost- és víztartalom segít abban, hogy ne legyünk farkaséhesek. De nagyon fontos, hogy mellette elegendő mennyiségű folyadékot is igyunk, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát. Kerüljük a kávét és az alkoholt.

2. fázis:

A második szakasz lényege, hogy három napon keresztül egy fő étkezést helyettesítsünk csak dinnyével. A legjobb, ha ez az ebéd vagy a vacsora, és a nap többi részében is alacsony kalóriatartalmú ételeket együnk. Míg az első fázisban a hasunk laposabb lett, megszabadultunk a szervezetünkben felhalmozódott felesleges víztől és salakanyagoktól, addig most beindul a zsírégetés, és akár két kiló súlyfeleslegnek is búcsút inthetünk.

3. fázis:

A befejező szakasz célja, hogy szinten tartsuk az eddig elért eredmény, és minél többször csempésszünk dinnyét a menübe. Tökéletes kiegészítője lehet egy zöldsalátának, jól kombinálható fetával, túróval, ricottával, isteni smoothie-t és levest is készíthetünk belőle.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.
Így marad lapos a has a klimax után is
Válaszd a hízás helyett a lapos hasat! Légy 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Megtudhatod, mi ennek a titka.
Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Ajánlataink