Lédúsak, vitaminokban gazdagok, egészségesek: fogyj az évszak legfinomabb gyümölcseivel! Íme néhány tipp és három könnyű alakkímélő fogás receptje.

Frissítő nyári gyümölcsdiéta

Frissítő napok

– Ha csak egy 1 napos gyümölcsdiéta a cél, hogy egy kis lélegzethez” jusson a szervezeted, szerezz be a kedvenceidből 1-1,5 kg-nyit (pl. bogyós gyümölcsök, barack, alma stb.), és egész napra elosztva fogyaszd el.

– Amennyiben többnapos kúrát szeretnél tartani, a gyümölcsök fogyasztása mellett fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje és szénhidrát bevitele is. Például reggelire, tízóraira válassz gyümölcsöt, ebédre valami könnyű zöldséges tésztaételt vagy barna rizses, bulguros fogást (az adagra nagyon figyelj!), uzsonnára jöhet ismét egy kis gyümölcs, vacsorára pedig vegyes saláta sovány hússal vagy hallal.

 

Egy kis ízelítő

Nyáron tobzódhatunk a gyümölcsökben: görögdinnye, sárga- és őszibarack, szeder, szilva, nyári alma, és még hosszan sorolhatnánk. Gyümölcsdiéta ide vagy oda, érdemes minden nap friss gyümölcsöt fogyasztani: válaszd ki a kedvencedet, és fogyaszd csak magában, vagy készíts belőle könnyű fogást, hiszen a gyümölcsök kiváló saláta alapanyagok.

Görögdinnye

Energiatartalma szinte nincs is, hiszen 100 g mindössze 29 kcal-t tartalmaz. Kb. 90%-a víz, éppen ezért tisztító hatással bír. Önmagában és salátában egyaránt nagyon ízletes: finom fogást készíthetsz például dinnyéből, zöldsalátából, sovány sonkából és zsírszegény túróból.

görögdinnye nyár gyümölcsdiéta

A görögdinnye szuper választás egy könnyű, egynapos gyümölcsdiéta során
Fotó: Shutterstock

Alma

Pektinben és C-vitaminban gazdag, 100 g-jában alig több mint 50 kcal van. Tarthatsz almanapot úgy is, hogy a gyümölcs mellett napközben elfogyasztasz néhány szem korpás kekszet, valamint 1-2 kis doboz natúr joghurtot is.

Őszibarack

Gazdag ásványi és rostanyagokban, vitaminokban, pozitív hatással van a bőrre, az emésztésre. 100 g-ja 40 kcal-t tartalmaz. Kitűnő főszereplő az 1 napos gyümölcsdiéta során, de nagyon finom salátákba, illetve szárnyasok mellé is, könnyű köretnek vagy mártásalapanyagnak.

 

Próbáld ki! 5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni

 

3 gyümölcsös recept

Dinnyés joghurtfagyi

Elkészítése (1 személyre): Turmixolj simára 120 g görögdinnyehúst 1 tk mézzel, néhány csepp citromlével és vaníliaaromával, majd keverj hozzá 120 natúr joghurtot. Öntsd egy kis fagyasztóba tehető dobozba, és rakd be pár órára a mélyhűtőbe. 1 óránként keverd át.

 

Barackos-meggyes koktél

Elkészítése (1 személyre): Moss meg és magozz ki 200 g meggyet, majd 200 g meghámozott, feldarabolt őszibarackkal együtt turmixold össze. Töltsd pohárba, és adj hozzá 1-2 db jégkockát.

 

Almás saláta

Elkészítése (1 személyre): Szeletelj fel ½ fej főzőhagymát, és párold meg 1 tk-nyi, egy kevés köménymaggal ízesített olívaolajon. Moss meg és karikázz fel 2 szál újhagymát. 1 db almát vágj négyfelé, szedd ki a magházát, a húsát pedig csepegtesd meg némi citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az újhagymát és az almát keverd a megdinsztelt főzőhagymához, fedd le, vedd le a tűzhelyről, és hagyd állni kicsit. Ezután ízesítsd sóval, borssal, pár csepp mézzel és némi fehérborecettel. Tálald jégsalátán. Tökéletes köret például 1 szelet sovány sertéskaraj vagy grillezett csirkemell mellé.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.