Ha gyors és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél készíteni este, ami a fogyókúrádba is belefér, akkor próbáld ki az alábbi alakkímélő fogás bármelyikét!

5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni

Ha a fogyókúrás vacsora témájáról van szó, a legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő megoldásnak az tűnhet, ha az ember gyorsan összedob egy egészséges szendvicset: 1-2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér, sovány felvágott vagy sajt, sok zöldség. De állandóan ugyanazt enni unalmas, ráadásul az életmódváltás egyik titka épp a változatos táplálkozásban rejlik. Az alábbi alakkímélő recepteket bármelyikét bevetheted: ha ebédre sovány húst és salátát fogyasztottál, akkor este belefér némi tészta vagy egy finom melegszendvics. Ha a déli étkezésed inkább szénhidrátban gazdagabb volt – például tésztás, barna rizses fogás –, akkor a fogyókúrás vacsora legyen a könnyű zöldségkrémlevest vagy a csirkesalátát. (Az alábbi receptek 1 személyre szólnak.)

 

Brokkolikrémleves

fogyókúrás vacsora brokkoli leves

Brokkolikrémleves
Fotó: Shutterstock

Főzz meg zöldségleves alaplében 200-300 g brokkolit, majd turmixold össze. Dúsítsd némi kaukázusi kefirrel, ízesítsd sóval, borssal. Megszórhatod 1-2 csipet reszelt parmezánnal.

Elkészítési idő: 15 perc

 

Fogyókúra szuperlevesekkel + 3 könnyű recept

 

Melegszendvics

Dolgozz össze 1 db 25 g-os light szárnyasmájkrémet egy pici mustárral, és kend rá 2 szelet Graham-toastkenyérre. Szórj rájuk ½–½ ek sovány reszelt sajtot, és pár perc alatt grillezd meg.

Elkészítési idő: 10 perc

DF-tipp:

Fogyassz mellé paradicsomot, kígyóuborkát, paprikát, salátát.

 

Zöldséges-sonkás tészta

fogyókúrás vacsora zöldséges tészta

Zöldséges-sonkás tészta
Fotó: Shutterstock

Dinsztelj meg ½ tk olívaolajon ½ kis fej felaprított vöröshagymát. Szórj rá felkockázott cukkinit és gombát, kis ideig pirítsd együtt, majd adj hozzá ½ doboz hámozott-darabolt konzervparadicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, majd lefedve párold meg néhány perc alatt. Közben főzz ki 50 g durumtésztát. Keverd hozzá a paradicsomos-cukkinis szószt és 50 g felcsíkozott sovány csirkesonkát. Szórd meg friss zöldfűszerrel.

Elkészítési idő: 20 perc

DF-tipp:

Vegetáriánusként e fogyókúrás vacsora receptjében a sonkát kiválthatod 1-2 ek sovány reszelt sajttal vagy zsírszegény túróval.

 

Tésztadiéta: Így kap helyet a fogyókúrában!

 

Túrós tészta

Sós vízben főzz ki 50 g durumtésztát, és keverd össze 100 g zsírszegény túróval, valamint 2-3 ek kefirrel. Ízlés szerint sózd meg.

Elkészítési idő: 15 perc

DF-tipp:

A kefirhez adhatsz némi apróra vágott zöldfűszert.

 

Csirkesaláta

fogyókúrás vacsora csirke saláta

Csirkesaláta
Fotó: Shutterstock

Elkészítése: Moss meg és tisztíts meg 100 g csirkemellfilét, majd vágd kis, falatnyi darabokra. Sózd, borsozd meg (vagy használj csak szárnyasfűszer-keveréket), és süsd meg kevés olívaolajon. Forgasd össze madársalátával vagy rukkolával, felszeletelt paradicsommal, kígyóuborkával és 1-2 ek natúr joghurttal. A joghurtot apróra vágott zöldfűszerekkel, valamint pici sóval, borssal ízesítheted.

Elkészítési idő: 15 perc

 

Diétás fogások cukkinivel

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink