Finomak, könnyűek és tökéletes alapot szolgáltatnak egy néhány napos fogyókúrás programhoz. Ami biztos: koplalnod nem kell!

Fogyókúra szuperlevesekkel + 3 könnyű recept

A legtöbben délután szegik meg a diétájukat. És hogy miért? Mert reggel az ember még motivált, és ebédig nem okoz különösebb nehézséget számára a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ám minél jobban csökkenti a kalóriabevitelt, annál inkább hajlamos később elcsábulni, és megadni magát a hirtelen fellépő éhségérzetnek. Ez viszont megelőzhető, mégpedig a megfelelő ebéddel! Ehhez ajánlunk három nagyszerű receptet.

 

Reggel fogyassz tápláló reggelit (pl. müzli idénygyümölcsökkel és natúr joghurttal), ebédre válaszd valamelyiket az alábbi levesek közül, vacsorára pedig egyen valami könnyű, de tápanyagokban gazdag fogást (pl. vegyes salátát grillezett csirkemellel; grillezett halfilét párolt zöldségekkel). Ezzel a módszerrel akár 1,5 kg-ot is fogyhatsz 1 hét alatt!

 

Sárgarépaleves fasírttal

sárgarépaleves levesdiéta

Fotó: Shutterstock

Növényi (például lencse) és állati eredetű fehérjét (például marhahús) is tartalmaz. Hosszú időre kellemesen eltelít, ráadásul a fasírtot akár előző nap is elkészítheted hozzá!

1 adaghoz: Tisztítsunk meg, és szeljünk finomra 1 fej vöröshagymát, valamint 100 g sárgarépát, tegyük lábasba, adjunk hozzá 50 g vörös lencsét és 100 ml zöldségleves-alaplét. Főzzük kb. 20 percig. Aprítsunk fel 20 g pörkölt sózatlan földimogyorót, valamint 1 gerezd fokhagymát és 2 szál petrezselyemzöldet. Dolgozzunk össze 80 g sovány darált marhahúst a fokhagymával, a földimogyoró 2/3-ával és a petrezselyemmel, ízesítsük sóval, borssal, majd vizes kézzel formázzunk belőle kis húspogácsakat, és süssük meg őket 1 ek felhevített olajon kb. 8 perc alatt. Forrásban lévő vízben blansírozzunk 1 db sárgabarackot, majd öntsük le hideg vízzel, hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magját (használhatunk konzervet vagy befőttet is). A gyümölcshúst adjuk a készülő leveshez, majd további 5 percig forraljuk. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal, kurkumával, majd tálaljuk a fasírttal.

Elkészítési idő: 40 perc; energiatartalom: kb. 530 kcal

 

Ezt is kipróbálhatod: 3 napos karcsúsító levesdiéta

 

Joghurtos spenótleves

spenótleves levesdiéta

Fotó: Shutterstock

Az uborkában és a spenótban is sok a tápanyag, a kalóriatartalmuk ugyanakkor alacsony. A lazac értékes omega-3-zsírsavakat, a joghurt könnyen emészthető fehérjét tartalmaz.

1 adaghoz: Aprítsunk fel 1 fej vöröshagymát, és dinszteljük meg kb. 1 tk olívaolajon. Adjunk hozzá 300 g spenótlevelet, és hagyjuk lefedve, hogy összeessen. Daraboljunk fel 200 g uborkát és 1 csokor kaprot. A spenótot öntsük fel 200 g zöldségleves-alaplével és 200 ml vízzel. Adjuk hozzá az uborkát és a kaprot. Főzuük tovább kb. 5 percig. Alaposan mossunk meg 1 db citromot, töröljük meg, felezzük el, vágjunk le belőle egy szeletet, aztán a másik feléből préseljük ki a levet. A citromszeletet vágjuk félbe, szúrjuk nyársra a ½ szelet füstölt lazaccal, és szórjuk meg a kaporral. Pürésítsük a levest, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és a citromlével. Végül keverjünk bele 2 ek zsírszegény natúr joghurt is, és kínáljuk a lazacnyárssal.

Elkészítési idő: 30 perc; energiatartalom: kb. 230 kcal

 

Melyik levest és salátát válasszuk, ha fogyni szeretnénk?

 

Kukorica-krémleves

kukorica krémleves levesdiéta

Fotó: Shutterstock

A kukorica szénhidrátot, fehérjét, némi egészséges zsiradékot és ásványi anyagokat egyaránt tartalmaz. Elég magas a rosttartalma is, ami segít abban, hogy a leves elfogyasztása után hosszú ideig jóllakottnak érezze magát.

1 adaghoz: Szeljünk finomra 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Mindkettőt dinszteljük meg kb. 1 tk olívaolajon, majd szórjuk meg 1 tk curryporral, és pirítsuk tovább kb. 1 percig. Adjunk hozzá 1 kis doboz lecsepegtetett konzervkukoricát, 300 ml zöldségleves-alaplét, és főzzük kb. 15 percig, majd egy 1 ek kukoricát vegyünk ki belőle. Mossunk meg 1/2 csokor petrezselyemzöldet, a leveleket tépkedjük le a szárról, és szórjuk a levesbe, majd az egészet pürésítsük. Gazdagítsuk a levest 1-2 ek natúr joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Végül szórjuk meg az 1 ek kukoricával és curryporral.

Elkészítési idő: 40 perc; energiatartalom: kb. 440 kcal

 

Így készül a paradicsomos vöröslencse-krémleves!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink