Ezzel az egyszerű programmal 3 nap alatt akár 1,5 kg-t is leadhat. A levesdiéta lényege, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag leveseket fogyaszt.

3 napos karcsúsító levesdiéta + receptekkel!

A 3 napos könnyű levesdiéta nagyszerű segítséget nyújthat, ha a nadrágja kicsit szűk derékban, vagy ha az elmúlt napokban kicsit jobban elengedte magát, és túl sokat evett. A levesek egészséges hozzávalói tápanyagokkal, energiával látják el a szervezetét, ráadásul a szilárd összetevők és a folyadék együttese elűzi a farkasétvégyat.

 

Hogyan működik a levesdiéta?

A kávé, az alkohol és a készételek fogyasztása tilos a 3 napos program ideje alatt. Kezdje a reggelt egy csésze zöld teával, amit mentával és citrommal ízesíthet, majd kortyolgassa el a gyümölcsökben bővelkedő zöld smoothie-t. Ebédre fogyassza bármelyik levest a receptajánlataink közül, vacsorára pedig készítsen vegyes salátát friss zöldségekből, némi fehérjével (például dresszingként natúr joghurttal, zöld fűszerekkel ízesítve), sovány hússal.

Figyelem: mivel ez a levesdiéta alacsony energiabevitelt jelent, 3 napnál tovább semmiképp se végezze!

Amennyiben komolyabb súlyfelesleggel bír, kérje szakember segítségét az egyénre szabott testsúlycsökkentő étrend kialakításához.

 

Reggeli

Zöld smoothie

Hozzávalók (1 adaghoz): 1 db banán, 1 db alma, 1 marék bébispenót vagy madársaláta, 1 ek zabpehely, 1 tk méz, ízlés szerint reszelt narancshéj

Elkészítése: A meghámozott banánt, a feldarabolt almát, a zabpelyhet, a leöblített madársalátát vagy bébispenótot tegye turmixgépbe. Adja hozzá a mézet és ízlés szerint a reszelt narancshéjat. Turmixolja össze, ha túl sűrűnek érezné, adjon hozzá némi vizet.

 

Levesdiéta receptajánlatok

Gazpacho

levesdiéta gazpacho

Gazpacho
Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók (2 adaghoz): 2 db nagy paradicsom, 1 db piros kaliforniai paprika, 125 g kígyóuborka, 1 szál szárzeller, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek vörösborecet, 1 ek olívaolaj, ½ ek citromlé, só, bors

Elkészítése: A paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a zellert mossa meg. A paprikának vágja ki a magházát, az uborkát és a fokhagymát hámozza meg. Minden zöldséget vágjon kis darabokra, a paradicsomból és az uborkából tegyen félre egy keveset, a többi hozzávalót az olajjal, borecettel, a citromlével együtt turmixgépben pürésítse. Sózza, borsozza meg a levest, majd keverje hozzá a félretett zöldségeket.

 

Indiai lencseleves

levesdiéta lencseleves

Indiai lencseleves
Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók (2 adaghoz): 70 g vörös lencse, 1 kis fej főzőhagyma, 1 db sárgarépa, 1 db burgonya, 2 tk olívaolaj, 1 kis gyömbérdarab (kb. 2 cm-es), 1-2 gerezd fokhagyma, 1 tk currypor, ½ tk kurkuma, 1 tk csilipehely, 80 g koktélparadicsom, só, bors, friss petrezselyemzöld

Elkészítése: A lencsét mossa át. A hagymát, a répát és a burgonyát tisztítsa meg, majd vágja kis darabokra. Az olívaolajat hevítse fel, dinsztelje meg rajta a hagymát. A fokhagymát és a gyömbért pucolja meg, reszelje le, majd adja a hagymához. Szórja meg a curryporral, a kurkumával és a csilipehellyel, aztán pirítsa rövid ideig. Szórja az alaphoz a lencsét, valamint a feldarabolt burgonyát és sárgarépát, öntse fel 500 ml vízzel, forralja fel, majd mérsékelt lángon, lefedve főzze 25 percig. A paradicsomot mossa meg, vágja félbe, majd adja a leveshez, és főzze további 10 percig. Végül ízlés szerint sózz, borsozza meg, és tálalja aprított petrezselyemzölddel megszórva.

 

Minestrone

levesdiéta minestrone

Minestrone
Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók (2 adaghoz): 1 db sárgarépa, ½ db nagyobb vagy 1 db kisebb cukkini, 100 g burgonya, 1 szál szárzeller, 1 kis fej vöröshagyma, 300 g paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, 1 ek paradicsompüré, 500 ml zöldségleves-alaplé, 50 g orsótészta (fusilli), 1 ek balzsamecet, 1 ek pesto, só, bors, zöld fűszer a tálaláshoz

Elkészítése: A zöldségeket mossa meg és tisztítsa meg. A répát, a cukkinit, a burgonyát és a zellert kockázza fel, a hagymát aprítsa finomra. A paradicsomot blansírozza, a héját húzza le, a húsát pedig kockázza fel. A hagymát a felhevített olajon dinsztelje meg, majd adja hozzá a paradicsompürét, a feldarabolt paradicsomot, az átnyomott fokhagymát. Párolja 5 percig. A paradicsomos keverék felét kanalazza ki. A többihez adja hozzá a burgonyát, a répát, a zellert és az alaplevet, forralja fel, majd mérsékelt lángon főzze a levest kb. 15 percig. Ekkor adja hozzá a cukkinit és a tésztát, aztán főzze további kb. 8 percig. Keverje hozzá az ecetet, a pestót és a félretett paradicsomot, melegítse össze, majd sózza, borsozza meg. Tálalja friss zöld fűszerrel!

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink