Paleo, laktóz-és gluténmentes finomság, megpakolva zamatos, friss gyümölccsel, tetézve ellenállhatatlanul finom mandulás réteggel: ez a gabonamentes őszibarack cobbler lélegzetelállító nyári sütemény. Sütés közben a buborékozó őszibarack a morzsás állagú, mandulás tésztával kifinomult desszertté egyesül.
Előkészítés: 20 perc, sütési idő: 25 perc.
Hozzávalók 6 személyre:
Őszibarackos réteg:
- 3 nagy őszibarack (kimagozva, hámozva, szeletelve)
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 ek kókuszcukor vagy más diétás édesítő
- 1 ek édesítés nélküli kókuszpehely
Tészta réteg:
- ½ csésze mandulatej (édesítés nélküli)
- ¼ csésze olvadt kókuszzsír
- ½ tk vanília kivonat
- ½ csésze mandulaliszt
- 1/3 csésze zabliszt liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet tengeri só
Tetejére:
- 1 ek édesítés nélküli kókusz pehely
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Kenj ki egy 22 cm-es (lehetőleg vasból készült) serpenyőt kókuszzsírral.
2. Egy közepes tálban keverd össze az őszibarackos réteg hozzávalóit.
3. Öntsd bele az előkészített serpenyőbe, és oszd el egyenletesen.
4. Egy másik tálban keverd össze a tészta hozzávalóit.
5. Egy evőkanállal adagold az őszibarack réteg tetejére. Ne simítsd el, maradjon huplis!
6. Süsd 25 percig. Egy fogpiszkálót a tésztarétegbe szúrva, nézd meg, megsült-e már. Ha kihúzva nem ragad, kész. Szórd meg a fahéjjal, kókuszpehellyel. Tálald forrón, úgy a legjobb.