A történelembe csodaszép, de boldogtalan nőként vonult be Sisi. Azonban őrült szépségtrükkjeit senkinek nem javasoljuk, hogy kövesse.

Sisi őrült életmódváltását senkinek nem ajánljuk

Hogy a bullying, mennyire nem újdonság, arról árulkodhatnak azok a korabeli feljegyzések is, melyek Sisiről, az ifjú magyar királynéról szóltak. Nem ritkán úgy mutatták be, mint „kerek paraszti arccal„ megáldozott, alapvetően ”fiús alkatú„ nőt. A kritikák persze nem estek jól, a bécsi udvart egyébként is nehezen viselő ifjú császárnénak. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy ezek a vélemények, vagy a boldogtalan, élete, állandó csatározása az anyósával vezetett oda, éheztetni kezdje magát.

Sisi őrült diétája, senki számára nem követendő példa. Hideg vizes fürdővel indította a napot, csak néhány falat ételt fogyasztott el reggelihez, majd a közel háromórás fésülködés után jöhetett az kötelező, gyakran túlságosan is szigorú testedzés. Saját edzőtermet építettek neki, melyben volt bordásfal, súlyzók, gyűrű és húzódzkodó rúd is. Bár az uralkodó neje megszállottan imádta a haját, annál jobban csak a testére vigyázott jobban. Súlyával kapcsolatban fanatikusan viselkedett, karcsúságáról soha, semmilyen körülmények között nem volt hajlandó lemondani. Olyan, kicsit sem egészséges praktikákat talált ki, amelyekkel még látványosabban csökkentette a ruhái körméretét csípő tájékosan.

Sisi, Erzsébet királyné

Csípője és dereka rengeteg embert megbabonázott.
Fotó: Hulton Archive/Getty Images

Sisi keveset evett, az sem volt egészségesnek nevezhető. Gyakran fogyasztott nyers húst, és annak levéből préselt mártást, néha került a tányérjára tojás, valamint friss narancs, esetleg tej. Bár a kalóriabevitele is kórosan kevésnek számított, a szénhidrát még veszélyesebben alacsony volt az ”étrendjében.„. A kemény edzéseknek köszönhetően később már izületi fájdalmak is kínozták, amit ő még több sporttal próbált meg orvosolni. Előfordult, hogy napi 8 órás túrára indult, de tempóját inkább nevezték rohamlépteknek, mint könnyű sétának.

Persze volt, amiről ő sem tudott lemondani. Imádta az ibolyafagyit, ahogy a kávét is. Ettől függetlenül, Sisi őrült életmódját követni senkinek sem ajánlott.

Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka – fotó

Túl a hatvanon is ragyog a strandoló Melanie Griffith

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?

Ajánlataink