Oldal kiválasztása
A történelembe csodaszép, de boldogtalan nőként vonult be Sisi. Azonban őrült szépségtrükkjeit senkinek nem javasoljuk, hogy kövesse.

Sisi őrült életmódváltását senkinek nem ajánljuk

Hogy a bullying, mennyire nem újdonság, arról árulkodhatnak azok a korabeli feljegyzések is, melyek Sisiről, az ifjú magyar királynéról szóltak. Nem ritkán úgy mutatták be, mint „kerek paraszti arccal„ megáldozott, alapvetően ”fiús alkatú„ nőt. A kritikák persze nem estek jól, a bécsi udvart egyébként is nehezen viselő ifjú császárnénak. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy ezek a vélemények, vagy a boldogtalan, élete, állandó csatározása az anyósával vezetett oda, éheztetni kezdje magát.

Sisi őrült diétája, senki számára nem követendő példa. Hideg vizes fürdővel indította a napot, csak néhány falat ételt fogyasztott el reggelihez, majd a közel háromórás fésülködés után jöhetett az kötelező, gyakran túlságosan is szigorú testedzés. Saját edzőtermet építettek neki, melyben volt bordásfal, súlyzók, gyűrű és húzódzkodó rúd is. Bár az uralkodó neje megszállottan imádta a haját, annál jobban csak a testére vigyázott jobban. Súlyával kapcsolatban fanatikusan viselkedett, karcsúságáról soha, semmilyen körülmények között nem volt hajlandó lemondani. Olyan, kicsit sem egészséges praktikákat talált ki, amelyekkel még látványosabban csökkentette a ruhái körméretét csípő tájékosan.

Sisi, Erzsébet királyné

Csípője és dereka rengeteg embert megbabonázott.
Fotó: Hulton Archive/Getty Images

Sisi keveset evett, az sem volt egészségesnek nevezhető. Gyakran fogyasztott nyers húst, és annak levéből préselt mártást, néha került a tányérjára tojás, valamint friss narancs, esetleg tej. Bár a kalóriabevitele is kórosan kevésnek számított, a szénhidrát még veszélyesebben alacsony volt az ”étrendjében.„. A kemény edzéseknek köszönhetően később már izületi fájdalmak is kínozták, amit ő még több sporttal próbált meg orvosolni. Előfordult, hogy napi 8 órás túrára indult, de tempóját inkább nevezték rohamlépteknek, mint könnyű sétának.

Persze volt, amiről ő sem tudott lemondani. Imádta az ibolyafagyit, ahogy a kávét is. Ettől függetlenül, Sisi őrült életmódját követni senkinek sem ajánlott.

Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka – fotó

Túl a hatvanon is ragyog a strandoló Melanie Griffith

 

Hozzászólások

Itt egy szuper lehetőség, ha hiányoznak a tavaszi versenyek!
A Maradj Otthon Jótékonysági versenysorozat keretében az otthonában is megmérettetheti magát – természetesen online. Futásra, bringázásra fel!
Receptajánló: vegán gyümölcsös desszert
Ez az áfonyás-citromos muffin annak is szuper választás, aki nem vegán. Egyszerűen csak azért, mert egy nagyon finom édességről van szó!
Segítség, nem megy a fogyókúra! Mit rontok el?
Hiába próbálkozik, nem mozdul a mérleg nyelve? Úgy érzi, mindent megtesz, de mégsem sikerül fogynia? A súlygyarapodás hátterében néha olyan okok állnak, amelyekre nem is gondolna...
Nem minden élelmiszer egészséges, amit annak gondolunk!
A mentális és fizikai jóléthez nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. De honnan tudható, hogy egy élelmiszer egészséges vagy egészségtelen? A dietetikus segít, hogy mi alapján döntsön vásárláskor.
A négy fal között: 3 tipp a tudatos és kreatív sportoláshoz
Az edzőteremről és a tavaszi sporteseményekről most le kell mondanunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mozgást is hanyagolnunk kellene. Sőt! Sportoljunk otthon, legyünk kreatívak!
Már Barbie baba is meditál és jógázik
A világ egyik leghíresebb játékszerének gyártója a testi-lelki feltöltődés fontosságára szeretné felhívni a gyerekek figyelmét a legfrissebb kollekcióval.
Erősség vagy gyengeség?
Miben mutatkozik meg és mivel mérhető egy ember lelki ereje? Ki az erős és ki a gyenge? Tény vagy képzelet az egész? Miben mutatkozik meg a gyengeség? És miben az erősség? Dicsőség az egyik, szánalom a másik? Szendrei Ildikó írása.
Futás: 5 km-es edzésterv kezdőknek
Szeretne belevágni a futásba? A jelszó: fokozatosság! Az alábbi edzésprogram lépésről lépésre, hétről hétre segít eljutni a bűvös 5 kilométerig.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.