Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 0,5 kg burgonya
- 15 dkg ricotta sajt vagy feta
- 1 ek. reszelt parmezán
- 2 tojás
- 1 pohár liszt
- 7-8 dkg vaj
- 4 cikk fokhagyma
- ½ cs. sütőpor
- só, bors
- petrezselyem
- 5-6 db mini paradicsom
Így készül
Sós vízben tegyük fel főni héjastól a krumplit. Ha megpuhult, hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, szeleteljük föl. Forrázzuk le a spenótot, szűrjük le, hagyjuk lecsöpögni. Habverővel elegyítsük a tojást és a vajat, keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Forgassuk a masszába a zúzott és – akár előzetesen lepirított- fokhagymagerezdeket, a reszelt parmezánt, az összevágott spenótot illetve a villával áttört sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Egy jól kivajazott kapcsos tortaforma alját és oldalát rakjuk ki főtt burgonyaszeletekkel, ebbe a fészekbe öntsük a spenótmasszát. Tetejét félbevágott mini paradicsomokkal cifrázhatjuk, ám ez el is maradhat. A torta 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül.