Gyömbér
Serkenti az emésztést és elősegíti a zsírégetést. De nagyon jótékony hatása lehet hányinger, émelygés esetén. Lereszelve, leszűrve készíthetünk belőle finom forró teát, de hidegen, kevés citrommal megbolondítva remek üdítő is lehet. Nagyon jól passzol fehér húsokhoz és halakhoz egyaránt.
Fahéj
A fahéjat tartják az egyik leghatékonyabb zsírégető fűszernek. Serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírbontást, de ezenkívül antibakteriális hatást is tulajdonítanak neki. Betegség esetén fertőtleníti az emésztőszerveket, tisztítja a bélrendszert. Ízesíthető vele leves, turmix, kakaó vagy kávé is.
Fokhagyma
A fahéjhoz hasonlóan gyulladáscsökkentő és zsírégető hatással egyaránt rendelkezik. Megbolondíthatja fokhagymával a húsos és zöldséges ragukat, leveseket egyaránt, de ha tartana a kellemetlen szájszagtól, akkor fogyassza kapszula vagy csepp formájában.
Rozmaring
Serkenti a vérkeringést, vérbőséget okoz, ezáltal gyorsabbá teszi a zsírégetést és az anyagcserét egyaránt. A legjobban sertés-, vörös és vadhúsokhoz illik, de ízesíthet egy-egy rozmaringággal finom halas ételeket is.
Csili
Kapszaicin-tartalmának köszönhetően fokozza a zsírégetést, vérbőséget okoz, serkenti a vérkeringést. Több fajtája van, típustól függ a csípőssége is. Érdemes csínján bánni vele, mert nagy mennyiségben gyomorégést okozhat. Ízesíthet vele ragukat, leveseket, pörköltféleségeket.