A chiamagból készült chiapuding rengeteg módon variálható, mi most egy vaníliás-kókuszos ízesítésű változat receptjét mutatjuk be.

A nap kedvenc alakkímélő desszertje: vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel

A chiamag nagy arányban tartalmaz fehérjét, ómega-3 és ómega-6 esszenciális zsírsavakat, emellett magas rosttartalma miatt segíti az emésztést. A fogyókúrában is jól hasznosítható: gyorsan és hosszan jóllakottságérzetet kelt. Viszont pont a magas rosttartalma miatt a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) javaslata szerint napi 15 grammnál nem ajánlott többet fogyasztani belőle, mert emésztési problémákat okozhat! A 15 g kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget jelent. A chiapuding akkor lesz a legfinomabb, ha hagyjuk állni pár órán át, akár egy teljes éjszakán keresztül a hűtőben, hogy jól megszívhassa magát nedvességgel. A vaníliás-kókuszos chiapudingban kevés a szénhidrát, főleg akkor, ha méz helyett energiamentes édesítőszert használunk. A kókuszital-joghurt kombinációja helyett választhatjuk a magas zsírtartalmú kókusztejszínt is, de vegyük figyelembe, hogy így a kalóriaértéke is megnövekszik.

Vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók (1 személyre):

1 csésze kókuszital

1 ek natúr joghurt

2 ek chiamag

2 tk méz

1 tk vaníliakivonat

ízlés szerint bogyós gyümölcsök: szamóca, áfonya, málna, szeder

Elkészítése:

1. Öntsük egy tálkába vagy bögrébe a kókuszitalt, adjuk hozzá joghurtot, a mézet és a vaníliakivonatot, majd keverjük hozzá a chiamagot.

2. Takarjuk le folpackkal, majd egy éjszakára (de legalább 2 órára) tegyük a hűtőszekrénybe.

3. Fogyasztás előtt mossuk meg a gyümölcsöket, ízlés szerint a nagyobb eperszemeket daraboljuk fel, majd szórjuk a chiapudingra.

Elkészítési idő: 5 perc + hűtés

DF-tippek:

  • Amennyiben kicsit tartalmasabb reggelit szeretnénk, a gyümölcsök mellett kanalazzunk a chiapuding tetejére granolát (házi készítésű). A másik lehetőség, hogy 2 ek chiamag helyett 1-1 ek chiamag és zabpehely kombinációját használjuk a chiapuding elkészítéséhez.
  • A még kókuszosabb íz eléréséhez pedig 1,5 ek chiapuding és 1/2 ek kókuszreszelék párosítását vessük be.
  • Hogyan használható még fel a chiamag? Adjon 1-1 evőkanálnyit a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, gyümölcsléhez, tegye tejbe vagy joghurtba, kefirbe. Megszórhatja vele a szendvicsét, salátáját – mivel nincs karakteres íze, szinte bármihez adható.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.
Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta
Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.
Ezt az új diétás kókuszgolyót imádni fogod, pillanatok alatt kész
Ez az egyszerű zöldség az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert. Sósan és édesen is isteni.
Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
Alma és mogyoróvaj: az egyik legjobb nasi, ha diétázol
A nassolás mindig veszélyes terep. Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme egy remek ötlet, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!

Ajánlataink