A chiamagból készült chiapuding rengeteg módon variálható, mi most egy vaníliás-kókuszos ízesítésű változat receptjét mutatjuk be.

A nap kedvenc alakkímélő desszertje: vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel

A chiamag nagy arányban tartalmaz fehérjét, ómega-3 és ómega-6 esszenciális zsírsavakat, emellett magas rosttartalma miatt segíti az emésztést. A fogyókúrában is jól hasznosítható: gyorsan és hosszan jóllakottságérzetet kelt. Viszont pont a magas rosttartalma miatt a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) javaslata szerint napi 15 grammnál nem ajánlott többet fogyasztani belőle, mert emésztési problémákat okozhat! A 15 g kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget jelent. A chiapuding akkor lesz a legfinomabb, ha hagyjuk állni pár órán át, akár egy teljes éjszakán keresztül a hűtőben, hogy jól megszívhassa magát nedvességgel. A vaníliás-kókuszos chiapudingban kevés a szénhidrát, főleg akkor, ha méz helyett energiamentes édesítőszert használunk. A kókuszital-joghurt kombinációja helyett választhatjuk a magas zsírtartalmú kókusztejszínt is, de vegyük figyelembe, hogy így a kalóriaértéke is megnövekszik.

Vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók (1 személyre):

1 csésze kókuszital

1 ek natúr joghurt

2 ek chiamag

2 tk méz

1 tk vaníliakivonat

ízlés szerint bogyós gyümölcsök: szamóca, áfonya, málna, szeder

Elkészítése:

1. Öntsük egy tálkába vagy bögrébe a kókuszitalt, adjuk hozzá joghurtot, a mézet és a vaníliakivonatot, majd keverjük hozzá a chiamagot.

2. Takarjuk le folpackkal, majd egy éjszakára (de legalább 2 órára) tegyük a hűtőszekrénybe.

3. Fogyasztás előtt mossuk meg a gyümölcsöket, ízlés szerint a nagyobb eperszemeket daraboljuk fel, majd szórjuk a chiapudingra.

Elkészítési idő: 5 perc + hűtés

DF-tippek:

  • Amennyiben kicsit tartalmasabb reggelit szeretnénk, a gyümölcsök mellett kanalazzunk a chiapuding tetejére granolát (házi készítésű). A másik lehetőség, hogy 2 ek chiamag helyett 1-1 ek chiamag és zabpehely kombinációját használjuk a chiapuding elkészítéséhez.
  • A még kókuszosabb íz eléréséhez pedig 1,5 ek chiapuding és 1/2 ek kókuszreszelék párosítását vessük be.
  • Hogyan használható még fel a chiamag? Adjon 1-1 evőkanálnyit a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, gyümölcsléhez, tegye tejbe vagy joghurtba, kefirbe. Megszórhatja vele a szendvicsét, salátáját – mivel nincs karakteres íze, szinte bármihez adható.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.